Αξιοποιήστε ότι κρέας σας έχει περισσέψει, φτιάχνοντας εύκολα κρεατοπιτάκια με leftovers με λίγα υλικά και σε λίγα μόνο λεπτά. Ιδανικά για ορεκτικό ή σνακ.

Υλικά:

125 γρ. κοτόπουλο, που έχει περισσέψει

125 γρ. μπριζόλα μοσχαρίσια, που έχει περισσέψει

100 γρ. mix τυριών

100 γρ. μουστάρδα, απαλή

2 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη, προαιρετικά

1 φύλλο σφολιάτας

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

ρίγανη, φρέσκια

Εκτέλεση:

  1. Ψιλοκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κοτόπουλο και την μπριζόλα, και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε στο μπολ το mix τυριών, τη μουστάρδα και τη ρίγανη, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  3. Τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας με τη μεγάλη πλευρά να βρίσκεται μπροστά μας.
  4. Πιέζουμε το φύλλο σφολιάτας με έναν πλάστη ώστε να γίνει λείο.
  5. Αδειάζουμε τη γέμιση κάθετα στη μισή μεριά της σφολιάτας και καλύπτουμε με την άλλη μισή σφολιάτα.
  6. Πατάμε με τον πλάστη ώστε να κολλήσει η σφολιάτα με τη γέμιση και να γίνει λεπτή η πίτα.
  7. Κόβουμε με ένα μαχαίρι σε 8 κομμάτια.
  8. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
  9. Μεταφέρουμε σε 2 δόσεις τα κρεατοπιτάκια, και ψήνουμε για 5 λεπτά συνολικά και από τις 2 πλευρές.
  10. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη.

Δείτε περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ