Το Πάσχα πλησιάζει και σίγουρα από κανένα γιορτινό τραπέζι δεν πρέπει να λείπουν τα πασχαλινά κουλουράκια. Εμείς βρήκαμε την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη που σίγουρα θα λατρέψετε.

Υλικά

  • 300 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 γρ. μαστίχα, προαιρετικά
  • 7 γρ. μαχλέπι, προαιρετικά
  • 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κρόκους, από μεσαία αβγά
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
  • 100 γρ. γάλα πλήρες
  • 900 γρ. μαλακό αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κοφτό μαγειρική σόδα
  • 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά να αφρατέψει.
  • Προαιρετικά, χτυπάμε σε ένα γουδί 1 κ.σ. ζάχαρη με τη μαστίχα για να σπάσει και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σταματάμε το μίξερ και βάζουμε τον χυμό, το κονιάκ, το εκχύλισμα βανίλιας, τους κρόκους, το ξύσμα πορτοκαλιού, το γάλα, 3-4 κ.σ. από το αλεύρι και αλάτι. Προαιρετικά προσθέτουμε τη μαστίχα και το μαχλέπι. Χτυπάμε για 1-2 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το μπέικιν και τη σόδα και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
  • Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα της αρεσκείας μας υπολογίζοντας 30 γρ. ζύμη για το κάθε κουλουράκι.
  • Μεταφέρουμε σε ταψιά με λαδόκολλα και αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο.
  • Ψήνουμε το κάθε ταψί ξεχωριστά για 20 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ