Εύκολες, γρήγορες και απλές συνταγές αναζητά με κάθε ευκαιρία η Δωροθέα Μερκούρη που έχει εντυπωσιάσει τους διαδικτυακούς της φίλους με τις συνατγές που μοιράζεται μαζί τους στο Instagram. Αυτήν τη φορά η γνωστή ηθοποιός μας έδειξε ένα από τα γλυκά που ετοίμασε με ό,τι της έμεινε από το ιταλικό γιορτινό κέικ που είχε. Το pandoro είναι ένα από τα αγαπημένα γιορτινά γλυκά στην Ιταλία και η Δωροθέα Μερκούρη μας δείχνει τώρα μια γρήγορη συνταγή για γλυκό που την έχει ξετρελάνει.

Η Δωροθέα μερκούρη χρησιμοποιεί το κέικ pandoro που της έμεινε ως βάση για το γλυκό της και προσθέτει σε αυτό κρέμα και φυσικά τον αγαπημένο της καθέ εσπρέσσο για σιρόπι.

Υλικά:

Για την κρέμα:
250 γρ μασκαρπόνε
4 βιολογικά ασπράδια αυγών (θερμοκρασία δωματίου)
3 βιολογικοί κρόκοι αυγών
1/4 κουταλιού μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη

Εκτέλεση:

Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν όπως βλέπετε στο βίντεο. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε προσεκτικά, μαζί πολύ απαλά.

Επικάλυψη:
Καφέ εσπρέσο από μηχανή Μοκα 8/10 κ.σ.

1/4 φλιτζάνι νερό
Κατεψυγμένα φρούτα ή φρέσκα φρούτα της επιλογής σας εδώ χρησιμοποίησα βύσσινο και λίγο ζάχαρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ