Υλικά (Για 8-10 μερίδες)

  • 100 γραμμ. λιωμένο βούτυρο, συν έξτρα για το άλειμμα του ταψιού
  • 250 γραμμ. μπισκότα digestive
  • 600 γραμμ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γραμμ. άχνη ζάχαρη
  • Χυμό από μισό λάιμ
  • 285 ml κρέμα γάλακτος
  • 500 γραμμ. φρέσκα μούρα (σμέουρα, φράουλες, βατόμουρα,φραγκοστάφυλα)
  • Βρώσιμα λουλούδια για διακόσμηση

Εκτέλεση

  1. Για τη βάση: Βουτυρώνετε ένα ταψί 23 εκ. και απλώνετε αντικολλητικό χαρτί.
  2. Βάζετε τα μπισκότα digestive σε μια πλαστική σακούλα και τα χτυπάτε με έναν πλάστη για να γίνουν κομματάκια.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα θρυμματισμένα μπισκότα και μετά το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Απλώνετε το μείγμα στο ταψάκι και πιέζετε με τα δάχτυλα για να δημιουργήσετε τη βάση. Βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  5. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το τυρί κρέμα, τη βανίλια, τη ζάχαρη, τον χυμό λάιμ και την κρέμα γάλακτος. Αναμειγνύετε καλά όλα τα υλικά, μέχρι να αποκτήσουν ομοιόμορφη υφή.
  6. Βάζετε την κρέμα πάνω από τη βάση του μπισκότου και απλώνετε με μια σπάτουλα. Αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλυκό.
  7. Διακοσμείτε με φρέσκα μούρα και βρώσιμα λουλούδια πριν σερβίρετε.

Styling και Συνταγές: Victoria Gray. Απόδοση: Αγάπη Σιώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ