Αν αναζητάτε ένα light cheesecake με λίγες θερμίδες που να είναι ταυτόχρονα νόστιμο, δροσερό και χωρίς ζάχαρη, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για εσάς! Το συγκεκριμένο cheesecake από τον Άκη Πετρετζίκη συνδυάζει τυρί κρέμα light, στραγγιστό γιαούρτι και μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη, δημιουργώντας ένα υγιεινό γλυκό με πλούσια γεύση αλλά ελάχιστες θερμίδες. Είναι η τέλεια επιλογή για όσους θέλουν να απολαμβάνουν ένα δροσερό επιδόρπιο χωρίς τύψεις, κάθε εποχή του χρόνου.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε
- 400 γρ. τυρί κρέμα light, 11%, σε θερμοκρασία δωματίου
- 600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2%
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 12 γρ. στέβια, υγρή
- 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive, 14% λιπαρά
- 240 γρ. μαρμελάδα φράουλα, χωρίς ζάχαρη
Για σερβίρισμα
φύλλα δυόσμου
Πώς θα το φτιάξετε
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα και το γιαούρτι, και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Προσθέτουμε την υγρή στέβια και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
- Σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα και τα μοιράζουμε σε 6 ή 8 ποτηράκια.
- Προσθέτουμε πάνω από τα μπισκότα 1 κ.σ. κρέμα και 1 κ.σ. μαρμελάδα.
- Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.
Διαβάστε επίσης: Light μουσακάς με μπεσαμέλ γιαουρτιού