Η σοκολάτα είναι η αδυναμία των παιδιών – και όχι μόνο. Όταν όμως συνδυάζεται με θρεπτικό ταχίνι και μια εύκολη συνταγή χωρίς ζάχαρη, τότε έχουμε το ιδανικό γλυκό για κάθε μέρα. Η Master Chef Ελισάβετ Κοντοκώστα μάς προτείνει μια απλή αλλά πεντανόστιμη συνταγή για μπισκότα με μόλις τρία υλικά, που θα γεμίσει το σπίτι με άρωμα και χαμόγελα.

Υλικά

  • 4 κ.σ. ταχίνι με γεύση κακάο
  • 1 αυγό
  • 5 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε το ταχίνι με το αυγό μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  3. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια, τα απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα πιέζουμε ελαφρά για να πάρουν σχήμα μπισκότου.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.
  5. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και απολαμβάνουμε τα σοκολατένια μας μπισκότα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ