Η σοκολάτα είναι η αδυναμία των παιδιών – και όχι μόνο. Όταν όμως συνδυάζεται με θρεπτικό ταχίνι και μια εύκολη συνταγή χωρίς ζάχαρη, τότε έχουμε το ιδανικό γλυκό για κάθε μέρα. Η Master Chef Ελισάβετ Κοντοκώστα μάς προτείνει μια απλή αλλά πεντανόστιμη συνταγή για μπισκότα με μόλις τρία υλικά, που θα γεμίσει το σπίτι με άρωμα και χαμόγελα.
Υλικά
- 4 κ.σ. ταχίνι με γεύση κακάο
- 1 αυγό
- 5 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το ταχίνι με το αυγό μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Πλάθουμε μικρά μπαλάκια, τα απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα πιέζουμε ελαφρά για να πάρουν σχήμα μπισκότου.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και απολαμβάνουμε τα σοκολατένια μας μπισκότα!