Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά πλησιάζουν και ήδη έχουμε ξεκινήσει να φτιάχνουμε τα πιο λαχταριστά γλυκά για φέτος. Λίγο πριν να αναχωρήσει λοιπόν, για τον Άγιο Δομίνικο και το Survivor, ο Απόστολος Ρουβάς μας έδωσε την τέλεια συνταγή για βασιλόπιτα με φουντούκι και ξερά φρούτα. Ο γνωστός σέφ που γνωρίσαμε μαγειρικά πέρσι μέσα από την εκπομπή «Πάμε Δανάη!» μας δείχνει με απλά βήματα πως να φτιάξουμε την πιο ξεχωριστή βασιλόπιτα των γιορτών.

Δείτε τη συνταγή που μας έδωσε ο Απόστολος Ρουβάς για την τέλεια βασιλόπιτα:

Βασιλόπιτα με φουντούκια και ξερά φρούτα

Υλικά

400γρ βούτυρο αγελάδος

400γρ ζάχαρη καστανή κρυσταλλική

6 αυγά

250γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γ. κανέλα

1 κ.γ. κάρδαμο κοπανισμενο

200γρ φουντούκια σε σκόνη

100γρ φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα

250γρ ποικιλία από ξερά φρούτα επιλογής μας (σύκα, βερίκοκα, δαμάσκηνα, σταφίδες) ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά στο μίγμα ανακατεύοντας σε μέτρια ταχύτητα και μετά το ξύσμα από τα πορτοκάλια.
  • Στη συνέχεια και σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με την κανέλα και το κάρδαμο. Αφού ομογενοποιηθεί στο μίγμα, ρίχνουμε και τη σκόνη φουντουκιού. Σιγά σιγά ρίχνουμε και τον χυμό πορτοκαλιού.
  • Τέλος, με μια μαριζ ανακατεύουμε και τα ξερά φρούτα στο μίγμα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 160 βαθμούς στον αέρα. Ρίχνουμε το μίγμα σε φόρμα 25-26 εκ. με αποσπώμενο πατο και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον για 20′ πριν ανοίξουμε τη φόρμα. Όταν η βασιλόπιτα έχει κρυώσει τελείως, την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ