Μπορεί η καθημερινότητα της Ανίτα Μπραντ να είναι αφιερωμένη στην ομορφιά και στην προσωπική φροντίδα, όμως μέρος του πως φροντίζουμε τον εαυτό μας είναι και η διατροφή. Η σύζυγος του Χάρη Χριστόπουλου έδειξε στους followers της φωτογραφίες από το γεύμα που ετοίμαζε και έγιναν ανάρπαστες. Έτσι, στη συνέχεια η Ανίτα Μπραντ μοιράστηκε μαζί μας και τη συνταγή για βελουτέ κολοκυθόσουπα.

Η συνταγή για βελουτέ κολοκυθόσουπα της Ανίτα Μπραντ

  • κολοκύθα μακρόστενη μεσαίο μέγεθος
  • δύο κρεμμύδια
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 καρότα
  • θυμάρι
  • κουρκουμά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • γλυκιά πάπρικα
  • κανέλα
  • κάρδαμο
  • μοσχοκάρυδο
  • δάφνη

Εκτέλεση

Κάντε συνδυασμό τα μπαχαρικά που σας αρέσουν ρίξτε τα πάνω στην κολοκύθα. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και από πάνω βάλτε τα υπόλοιπα λαχανικά.

Βάλτε τη γεμισμένη και αρωματισμένη κολοκύθα στον φούρνο και ψήστε στους 190 βαθμούς για μια ώρα.

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατέψτε ελαιόλαδο με μπαχαρικά, ρίγανη ή θυμάρι και αλάτι. Βάλτε στο μίγμα ψιλοκομμένα ψωμάκια. Απλώστε τα σε ένα ταψί και ψήστε τα 10 λεπτά στους 180 βαθμούς στον φούρνο ή μέχρι να αρχίσουν να κοκκινίζουν.

Ζεσταίνουμε 750 ml νερό και βάζουμε μέσα έναν κύβο λαχανικών και έναν κοτόπουλου.

Όταν οι κολοκύθα έχει ψηθεί, με ένα μεγάλο κουτάλι τα βάζουμε στο μπλέντερ και προσθέτουμε όσο ζωμό χρειάζεται, ώστε να κάνουμε μια βελούδινη σούπα.

Στο τέλος σερβίρουμε με τα ψημένα αρωματισμένα ψωμάκια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ