Όλη η Ελλάδα από άκρη σε άκρη κρύβει πολλές γευστικές εκπλήξεις, μέσα από τοπικές συνταγές και σπεσιαλιτέ που έχουμε αγαπήσει.

Η τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας για το 2021 από το «Αθηνόραμα», επιβράβευσε τα κορυφαία εστιατόρια της χώρας που υπηρετούν την ελληνική γαστρονομία και έγινε την Τετάρτη 14 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης.

Η Δήμητρα Δασκαλάκη, Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης & Επικοινωνίας της Metro ΑΕΒΕ, η Ελένη Μιχοπούλου, Managing Director της Συνέργεια Α.Ε. με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου. (Studio Panoulis)

Η γαστρονομική κούρσα των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας, του θεσμού που έχει ως σκοπό την ανάδειξη της εθνικής μας κουζίνας κορυφώθηκε την περασμένη Τετάρτη με το Varoulko Seaside του Λευτέρη Λαζάρου να διατηρεί την πρωτιά.

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονεμήθηκαν συνολικά 49 βραβεία σε εστιατόρια όλης της Ελλάδας, από την Κρήτη και την Κω έως το Αμύνταιο και τη Σαμοθράκη.

Ο δημοσιογράφος Χρήστος Κιούσης, ο παρουσιαστής της απονομής Γιώργος Καραμίχος και ο Παναγιώτης Καραφουλίδης, Head Chef του ΙΕΚ Δέλτα. (Studio Panoulis)

Την παρουσίαση της τελετής έκανε με το δικό του ιδιαίτερο στυλ, ο Γιώργος Καραμίχος, ο οποίος, βγαίνοντας στη σκηνή, αποκάλυψε πως η γευσιγνωστική επιτροπή του Αθηνοράματος έχει δοκιμάσει συνολικά περίπου 100.800 πιάτα, από τότε που ξεκίνησε το εστιατορικό της σαφάρι, το μακρινό 1993 τα μισά από τα οποία αφορούσαν δημιουργίες ελληνικής κουζίνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ