Οι μουσικές παραστάσεις δίνουν το στίγμα της την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου ανάμεσα, στις πέντε μόλις πρεμιέρες της εβδομάδας.

Πρώτη σηκώνει αυλαία στις 24 Νοεμβρίου, η παράσταση που σκηνοθετεί για το Θέατρο Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, ο Στάθης Λιβαθηνός. Πρόκειτια για το Berlin Alexanderplatz. Ένα έργο βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Άλφρεντ Ντέμπλιν, ενός από τους σημαντικότερους Γερμανούς συγγραφείς του εικοστού αιώνα, η διασκευή του οποίου σε μίνι σειρά από τον Fassbinder τη δεκαετία του 1980 έχει αφήσει εποχή. Έπειτα από την περσινή πολύ επιτυχημένη πορεία της παράστασης, «Συμφορά από το πολύ μυαλό» του Αλεξάντρ Γκριμπογέντοφ, και τη διάκρισή της ανάμεσα στις καλύτερες της χρονιάς. Παίζουν: Βασίλης Ανδρέου, Γιώργος Δάμπασης, Νίκος Καρδώνης,  Στάθης Κόικας, Λίλλυ Μελεμέ, Πολυξένη Παπακωνσταντίνου, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Σαββίδου,  Θεόβη Στύλλου, Άρης Τρουπάκης, Δημήτρης Φιλιππίδης.

Με διαφορά μιας ημέρας στο θέατρο «Αγγέλων Βήμα» θα κάνουν πρεμιέρα δυο παραστάσεις. Το «Ανατολικά της Εδέμ» του John Steinbeck έρχεται στο θέατρο Αγγέλων Βήμα στις 25 Νοεμβρίου και μάλιστα, για πρώτη φορά σε ελληνική σκηνή.

Και στις 26 Νοεμβρίου «Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ», το μυθιστόρημα-σταθμός μιας εποχής, του Αμερικανού συγγραφέα Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ με μια από τις πιο γοητευτικές ερωτικές ιστορίες του εικοστού αιώνα.

Ο Θανάσης Αλευράς ξανακτυπά θεατρικά, αυτή τη φορά με μια μουσικοθεατρική παράσταση με τη συμμετοχή της Ίντρα Κέϊν και του Τζερόμ Καλούτα και ξεκινούν στο Vox από τις 28 Νοεμβρίου. «40+βγαίνω» και ο ίδιος ο Θανάσης Αλευράς το χαρακτηρίζει ως γενέθλιο πάρτυ το οποίο σχεδίαζε να το κάνει όταν έκλεινε τα 40 του χρόνια, αλλά, λόγω του ιού, κάθε χρόνο αναβαλλόταν! Φέτος όμως έφτασε η στιγμή να πραγματοποιήσει το όνειρό του, στα 43 πια. Όπως λέει: « Ένα αυτοβιογραφικό ταξίδι μέσα από προσωπικές ιστορίες που είναι συγχρόνως και ένα αφιέρωμα στην ξακουστή γενιά του ’80».

Την ίδια μέρα στο θέατρο Ακροπόλ, άλλη μια μουσικοθεατρική παράσταση κάνει πρεμιέρα. Πρόκειται για το «Κατάστρωμα Α» που το παρουσιάζει ο Γιάννης Κότσιρας σε σκηνοθεσία του ταλαντούχου Γιώργου Κουτλή («Οι Παίκτες», «Ο άνθρωπος από το Παντόλσκ» και κείμενο του Οδυσσέα Ιωάννου.

Μέσα από την ιστορία ενός άντρα και μιας γυναίκας που γνωρίζονται τυχαία στο κατάστρωμα ενός πλοίου της γραμμής, ξεδιπλώνεται η μουσική πορεία του Γιάννη Κότσιρα, Στην παράσταση συμμετέχουν έξι μουσικοί και τρεις ηθοποιοί; Γιώργος Γάλλος/ Άρης Τρουπάκης και  Νάνσυ Μπούκλη.