«ΜΑΖΙ…οι παρέες γράφουν ιστορία», είναι ο τίτλος της συναυλίας που θα δώσουν οι Μέλιsses στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στα ελληνικά μουσικά συγκροτήματα στο οποίο θα έχουν καλεσμένους τους θρυλικούς frontmen τριών εξ αυτών: τον Πασχάλη (The Olympians), τον Μπάμπη Στόκα (Πυξ Λαξ) και τον Κώστα Τουρνά (Poll) και guest την Παυλίνα Βουλγαράκη. Όλα τα έσοδα της συναυλίας που είναι παραγωγή της Panik Live θα διατεθούν για τη στήριξη των σωματείων-μελών της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Αναλυτικότερα, μέσα από τη δική τους μουσική και ενορχηστρωτική «ματιά», οι Μέλιsses (Χρήστος Μάστορας, Κώστας Μαυρογέννης και Θάνος Λαΐτσας) θα παίξουν μερικά από τα πιο διαχρονικά κι αγαπημένα τραγούδια ελληνικών συγκροτημάτων. Θα μας θυμίσουν θρυλικά τραγούδια που έχουν μείνει στις καρδιές μας και που συμβολίζουν τη δύναμη της ομάδας αλλά και την έννοια του «Μαζί» στην τέχνη της Μουσικής.

Οι Μέλιsses θα συνθέσουν ένα πρόγραμμα με όλα τα τραγούδια – σταθμούς των μουσικών συγκροτημάτων, από τους Forminx μέχρι τους Φατμέ και από τους Xάρη και Πάνο Κατσιμίχα μέχρι τα «Υπόγεια Ρεύματα» και τα «Ξύλινα Σπαθιά», ενώ παράλληλα θα παίξουν και μεγάλες επιτυχίες από την προσωπική τους δισκογραφία.

Από τη μουσική παρέα βέβαια δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι εκλεκτοί καλεσμένοι, τρείς από τους σπουδαιότερους frontmen εμβληματικών συγκροτημάτων της χώρας που έχουν αφήσει εποχή. Ο Πασχάλης που με τους Olympians από τα μέσα της δεκαετίας τoυ 1960 εισήγαγε ευρωπαϊκούς ρυθμούς στα εγχώρια μουσικά πρότυπα θεμελιώνοντας το δρόμο για την ελληνική pop, ο Μπάμπης Στόκας που με τους Πυξ Λαξ τα τελευταία 30 χρόνια αποτελούν το πιο επιτυχημένο και επιδραστικό rock συγκρότημα της χώρας μας και ο Κώστας Τουρνάς, που με τους πρωτοποριακούς Poll τάραξε τα νερά της ελληνικής μουσικής και καθιέρωσε το δικό του μοναδικό ύφος τόσο ως τραγουδιστής όσο και ως δημιουργός.

Στην παρέα θα βρίσκεται και η Παυλίνα Βουλγαράκη, μια τραγουδίστρια που ξεχωρίζει για το ύφος και το ήθος της.

Διαβάστε επίσης:

Χρήστος Μάστορας: Έκανε έκπληξη σε πλανόδιο μουσικό και τον ανέβασε στη σκηνή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ