Η νέα χρόνια σε λίγα εικοσιτετράωρα θα είναι γεγονός και επειδή ο χρόνος τρέχει γρηγορότερα απ’ όσο υπολογίζουμε, ήδη έχουν ξεκινήσει να γίνονται οι απαραίτητες «ζυμώσεις» και συζητήσεις για το ποια έργα και με ποιους πρωταγωνιστές θα παρουσιαστούν στα μεγάλα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα.

Το Εθνικό Θέατρο, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του σκηνοθέτη Γιάννη Μόσχου, ο οποίος έχει αναλάβει επίσημα τα καθήκοντα του καλλιτεχνικού διευθυντή μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, έχει ανακοινώσει το θερινό της ρεπερτόριο. Γι’ αυτό λοιπόν, γνωρίζουμε πως η πρώτη παραγωγή που θα βρεθεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου αλλά και σε μεγάλα φεστιβάλ της χώρας, είναι η «Μήδεια» του Μποστ σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού και η δεύτερη η τραγωδία του Σοφοκλή, «Αίας», σε σκηνοθεσία Αργύρη Ξάφη.

Ο Αργύρης Ξάφης. (NDP)

Στο okmag θα μάθετε πρώτοι ποιοι είναι οι δυο ηθοποιοί, οι οποίοι θα υποδυθούν τους ομώνυμους ρόλους.

Ως Μήδεια θα δούμε την ταλαντούχα και πάντα ξεχωριστή στη θεατρική σκηνή, Γαλήνη Χατζηπασχάλη (τελευταία φορά την χειροκροτήσαμε στη σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση στην παράσταση του Νίκου Καραθάνου, «Προμηθέας»).

Η Γαλήνη Χατζηπασχάλη με τον Χάρη Φραγκούλη. (NDP)

Με τον ρόλο του Αίαντα θα αναμετρηθεί σκηνικά ο Στάθης Σταμουλακάτος, ο οποίος αυτή την περίοδο πρωταγωνιστεί στην «Ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι στο θέατρο «Νέος Ακάδημος», ενώ σίγουρα αρκετοί τον θυμούνται από την επιτυχημένη θεατρική παράσταση του Γιάννη Οικονομίδη στο Εθνικό Θέατρο, «Στέλλα Κοιμήσου», αλλά και από την κινηματογραφική ταινία, «Η Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» και πάλι με την υπογραφή του Γιάννη Οικονομίδη.

Ο Στάθης Σταμουλακάτος. (NDP)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ