Εάν σας γοητεύουν οι αρχαίοι μύθοι αλλά και οι 12 Θεοί του Ολύμπου θα χαρείτε να μάθετε πως η αστρολογία συνδέεται στενά με πλάσματα από την πλούσια μυθολογική παράδοση. Δεν είναι τυχαίο πως κάθε ζώδιο έχει το μυθολογικό του alter ego και αυτή είναι η απόδειξη. Σύμφωνα με το Elite Daily, ο «πατέρας» αυτής της θεωρίας είναι ο ψυχαναλυτής και αστρολόγος Καρλ Τζανγκ ο οποίος το 1954 επεδίωξε να συνδέσει τη σύγχρονη επιστήμη με τις αρχαίες πρακτικές δίνοντας έτσι την αρχή ενός αστρολογικού αρχέτυπου.

Ο Τζανγκ πίστευε ότι η ανθρωπότητα κληρονομεί τα αρχέτυπα με τον ίδιο τρόπο που κληρονομεί τα ενστικτώδη πρότυπα συμπεριφοράς τους – και αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Η αλήθεια είναι ότι κάθε σύμβολο έχει μια ιστορία πίσω από αυτό και το ίδιο ισχύει και για τα 12 ζώδια. Δείτε τον θεό ή τη θεά που σχετίζεται με το δικό σας.

Κριός: Άρης ο θεός του πολέμου

Κατά την ελληνική μυθολογία ο Άρης ήταν ο γιος του Δία και της Ήρας, είναι ο θεός του πολέμου κι εκείνος που αντιπροσωπεύει την αγριότητα και τη βία πάνω στη μάχη. Ο Άρης ήταν ο εραστής της θεάς Αφροδίτης ενώ τον περιφρόνησε ο άντρας της, ο Ήφαιστος μόλις αποκαλύφθηκε η σχέση τους. Συμπέρασμα; Ο Άρης είναι ανυπότακτος, ελεύθερο πνεύμα, σούπερ παθιασμένος και τον συνοδεύει η φήμη πως είναι ιδιαίτερα επιθετικός στο σεξ. Κάτι σαν τον Κριό δηλαδή.

Ταύρος: Αφροδίτη η θεά του έρωτα και της ομορφιάς

Η Αφροδίτη ήταν η πιο αισθησιακή θεά ever, αναδύθηκε από τον αφρό των κυμάτων και γεννήθηκε από τα γεννητικά όργανα του Ουρανού όταν ο γιος του Κρόνος τα έριξε στη θάλασσα, Μπορεί όλο αυτό να ακούγεται λίγο spooky αλλά στην πραγματικότητα η Αφροδίτη ήταν πανέμορφη, εντυπωσιακή και αντικείμενο πόθου για όλους σχεδόν τους θεούς. Στην πραγματικότητα η Αφροδίτη είναι ο κυρίαρχος πλανήτης στο ζώδιο του Ταύρου για αυτό και δεν είναι τυχαίο πως αυτό το ζώδιο είναι ευλογημένο με ομορφιά, αισθησιασμό και επιθυμία να ενδώσει στις ηδονές της ζωής.

Δίδυμοι: Αθηνά, η θεά της σοφίας και της στρατιωτικής νίκης

Η Αθηνά ήταν μια πολυπρόσωπη θεότητα, αφού εκπροσωπεί τη σοφία, την έμπνευση, τα μαθηματικά, τη δύναμη, τη στρατηγική. Γεννήθηκε από το κεφάλι του Δία μετά από έναν δυνατό πονοκέφαλο, γεγονός που εξηγεί τον λόγο που οι Δίδυμοι είναι ένα ψυχολογικά φορτισμένο ζώδιο. Όπως η θεά, έτσι και οι Δίδυμοι θεωρούνται οι χαμαιλέοντες του πνεύματος. Όσοι ανήκουν σε αυτό το ζώδιο είναι δεινοί στοχαστές αλλά και απίστευτα έξυπνοι και πνευματώδεις.

Καρκίνος: Άρτεμις, η θεά της σελήνης και της άγριας φύσης

Η Άρτεμις ήταν κόρη του Δία, η θεά του κυνηγιού, των παρθένων κοριτσιών και της αγνότητας. Θεωρούνταν η προστάτιδα των παιδιών και η θεραπεύτρια των γυναικών ενώ συνήθως απεικονίζεται να κρατά ένα τόξο με βέλος. Δεν θα μπορούσε να βρεθεί πιο αντιπροσωπευτική θεά για τον Καρκίνο από την Άρτεμη. αφού πρόκειται για ένα σούπερ ευαίσθητο ζώδιο που συμπονά τους άλλους.

Λέων: Απόλλωνας, ο θεός του ήλιου και του φωτός

Ο Απόλλωνας ήταν ο θεός του ήλιου, του φωτός., της μουσικής, της ποίησης και της γνώσης. Ο μύθος θέλει τον Απόλλωνα να ψυχαγωγεί τον Δία παίζοντας μουσική με τη χρυσή του λύρα ίσως για αυτό και ο Λέοντας να είναι ο διασκεδαστής του ζωδιακού κύκλου, όπως ήταν και ο Απόλλωνας στον Όλυμπο για αυτό και όσοι ανήκουν σε αυτό το ζώδιο είναι άτομα πολύ φιλικά, εξωστρεφή και χαρισματικοί. Σύμπτωση; Δεν νομίζουμε.

Παρθένος: Δήμητρα η θεά της γης και της γονιμότητας

Η Δήμητρα ήταν η θεά της μητρότητας και της γονιμότητας, Κατά τη μυθολογία ήταν η προστάτιδα της γεωργίας των καλλιεργειών γενικότερα και της βλάστησης, ενώ την απεικόνιζαν να κρατά στάχυα στο δεξί της χέρι, μια εικόνα που ταιριάζει απόλυτα στους Παρθένους που πατούν γερά τα πόδια τους στη γη. Ο Παρθένος είναι επίσης το ζώδιο της καλής υγείας και της διατροφής.

Ζυγός: ‘Ηρα, η θεά του Γάμου

Η Ήρα ήταν η βασίλισσα των Ολύμπιων θεών και ήταν προστάτιδα του γάμου και της γέννησης ενώ έχει τη φήμη της ζηλιάρας συζύγου αφού συνέχεια ερχόταν σε ρήξη μαζί του εξαιτίας των ερωμένων του. Ακριβώς όπως και η Ήρα, έτσι και οι Ζυγοί διακατέχονται από το αίσθημα της δικαιοσύνης ενώ αγαπούν τις διαπροσωπικές σχέσεις. Όσοι ανήκουν σε αυτό το ζώδιο είναι ελκυστικοί αφού κυριαρχούνται και από την Αφροδίτη τη θεά της ομορφιάς. Επίσης ο Ζυγός σαν ζώδιο είναι υπέρμαχος του γάμου και της συντροφικότητας.

Σκορπιός: Κάλι, θεά του θανάτου και τη σεξουαλικότητας

Η Κάλι είναι μια από τις πιο περίπλοκες θεές της Ινδουιστικής θρησκείας. Ήταν η θεά του θανάτου και της σεξουαλικότητας, καθώς φέρνει την αλλαγή στην προσωπικότητα ενός ατόμου, το οποίο ταυτίζεται με το ζώδιο του Σκορπιού που θεωρείται εκείνο της δημιουργίας και της καταστροφής. Η Κάλι είναι η επιτομή όλων των πραγμάτων που αντιπροσωπεύει ο Σκορπιός. Αυτό το ζώδιο του νερού αντιπροσωπεύει τον θάνατο, τη μετάλλαξη και το σεξ.

Τοξότης: Δίας, ο θεός του κεραυνού

Ο Δίας ή Ζευς ήταν ο αρχηγός των θεών του Ολύμπου. Κάποιοι τον θέλουν να ξεσκεπάζει τους ψεύτες αλλά και να αποδίδει δικαιοσύνη εκεί που έκρινε πως υπήρχε αδικία. εν υπάρχει πιο δυνατό χαρακτηριστικό από αυτό για τους Τοξότες, αφού μιλάμε για ένα ζώδιο αφού κυβερνάται από τον Δία τον πλανήτη της αλήθειας και της αφθονίας. Ο κεραυνός του Δία ισοδυναμεί με το τόξο του Τοξότη. Ο Δίας είναι επίσης ο πλανήτης της επέκτασης. αφού ότι αγγίζει αναπόφευκτα παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις. Ίσως για αυτό και ο Τοξότης είναι το πιο επιβλητικό από όλα τα ζώδια.

Αιγόκερως: Περσεφόνη, η θεά της συγκομιδής και βασίλισσα του Κάτω Κόσμου

Η Περσεφόνη ήταν κόρη της θεάς Δήμητρας και η μοναδική θεά που κινείται ανάμεσα στον Πάνω και Κάτω Κόσμο. Συχνά απεικονίζεται ως μια νεαρή θεά που κρατά δεμάτια από σιτάρι και μια φλεγόμενο δάδα. Η εσωτερική σύγκρουση είναι συνυφασμένη με την προσωπικότητα του Αιγόκερου. Η Περσεφόνη είναι μια δυαδική προσωπικότητα, η θεά που εκπροσωπεί το φως και το σκοτάδι ταυτόχρονα πολεμώντας τα. Όταν ο Άδης την ερωτεύτηκε την πήρε μαζί του στον Κάτω Κόσμο φέρνοντας έτσι το σκοτάδι και τον χειμώνα στη γη.

Υδροχόος: Ο θεός της πρόνοιας και της ευεργεσίας των ανθρώπων

Ο Προμηθέας ήταν ο Τιτάνας που τάχθηκε κατά του Δία και αποφάσισε να χαρίσει στους ανθρώπους το δώρο της φωτιάς. Η ιστορία του θυμίζει πολύ το κύριο χαρακτηριστικό του Υδροχόου, ένα ζώδιο που έχει στο DNA του το στοιχείο του επαναστάτη και του οραματιστή. Ο Υδροχόος είναι ένα επαναστατικό και ζώδιο που επικεντρώνεται επίσης στην προοδευτική και φουτουριστική σκέψη.

Ιχθείς: Ίσταρ, η θεά της γονιμότητας και της παγκόσμιας αγάπης

Η Ίσταρ ήταν η θεά της αγάπης, του πολέμου, της γονιμότητας και της σεξουαλικότητας και απολάμβανε εξίσου τους αντίθετους αυτούς ρόλους της. Συχνά αναφέρεται ως θεά αντιφατικών συνόλων και δυνάμεων. Δεν θα μπορούσε να βρεθεί πιο αντιπροσωπευτική θεότητα για τους Ιχθύες αφού η ενέργεια της είναι μεταβλητή και αντιφατική. Για αυτό και οι Ιχθείς, είναι πολύπλοκοι, καθολικοί και πολύ εσωστρεφείς.

Κεντρική φωτογραφία: John Rangel/Unsplash

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ