Συγκλονίζει η κόρη του φαρμακοποιού που έδωσε τις πρώτες βοήθειες στην Ιωάννα Παλιοσπύρου μετά την επίθεση με το βιτριόλι. Η κοπέλα κατέθεσε στο δικαστήριο και αποκάλυψε πως τα αποτυπώματα από τα παπούτσια της Ιωάννας έλιωσαν το πάτωμα του φαρμακείου.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο Παναγιώτης Γλεντής, πατέρας του εργοδότη του 36χρονου θύματος της επίθεσης, που είπε πως μόλις μπήκε στο φαρμακείο είδε την Ιωάννα που ήταν «λουσμένη στο οξύ».

«Δίπλα της ήταν μαλλιά και τα παπούτσια της είχαν λιώσει. Την πήραμε αμέσως με ένα άλλο συνάδελφο και τη στείλαμε στο νοσοκομείο. Στον δρόμο σφάδαζε στο πόνο, δεν ήξερα αν θα φτάσει στο νοσοκομείο. Τη ρώτησα ποιος στο έκανε αυτό. “Μια γυναίκα” μου απάντησε. Μετά μάθαινα για τη πορεία της υγείας της. Όλες οι κοπέλες φοβόνταν. Όλες. Ευτυχώς που βρέθηκε η ένοχος».

Εισαγγελέας: Τι ακριβώς είδατε στο πάτωμα….

Μάρτυρας: Μέσα στον διάδρομο του γραφείου μου ήταν αρκετή ποσότητα και έβραζε και ήταν και ο τοίχος και το ασανσέρ. Το μάρμαρο και η πόρτα του ασανσέρ που είναι από σίδερο, έλιωσε.

Εισαγγελέας: Έχουν υποστεί φθορές οι τοίχοι;

Μάρτυρας: Βέβαια, αφού ο μάστορας μου είπε «αγανάκτησα να το επαναφέρω», δεν μπορούσε να περάσει κανείς. Ήταν τόση η ποσότητα, τα μαλλιά και τα ρούχα της είχαν λιώσει. Ήταν μεγάλη ποσότητα, ήταν γεμάτος ο διάδρομος και η κοπέλα λουσμένη. Όταν πηγαίναμε στο νοσοκομείο ήταν φρίκη, δε μπορούσες να την ακουμπήσεις αυτήν την κοπέλα. Αυτό έζησα και αυτό καταθέτω. Αν δεν ήταν το φαρμακείο και εμείς να τρέξουμε, δεν υπήρχε περίπτωση, θα πέθαινε. Θα μπορούσε να στοχεύσει πιο πολύ σε μάτια σε κεφάλι. Ήταν τόση η ποσότητα… σε ελέφαντα πήγε να τη ρίξει; Δεν μπορώ, στεναχωριέμαι, και αυτή γονείς έχει, αλλά πώς μπορεί να το κάνει αυτό ένας άνθρωπος; Είδα γιατρούς και νοσοκόμους που έκαναν το σταυρό τους στο Πρώτων Βοηθειών.

Η κατάθεση της φαρμακοποιού

Η νεαρή κόρη της φαρμακοποιού, κατέθεσε πως εκείνο το πρωί βρισκόταν στην επιχείρηση της μητέρας της, και άκουσαν φωνές απ’ έξω χωρίς αρχικά να μπορούν καταλάβουν τι γινόταν. Όπως είπε, σοκαρισμένες με την μητέρα της, είδαν την Ιωάννα που φώναζε «βοήθεια καίγομαι» – και συνέχισε:

«Φαίνονταν ότι ήταν λουσμένη με κάποιο υγρό τα μαλλιά, τα χέρια της, το κεφάλι της, το στέρνο της. Τα γυαλιά που φόραγε είχαν αλλάξει χρώμα. Φώναζε βοήθεια. Το πρόσωπό της είχε αρχίσει να παραμορφώνεται. Η μητέρα μου της είπε να πάει πίσω στο φαρμακείο και να βγάλει τα ρούχα της. Έβαλε το κεφάλι της κάτω από το νεροχύτη. Όταν έφυγα από το φαρμακείο πήγα στα γραφεία. Μπήκα στο ασανσέρ, όταν πήγα να πιάσω τη πόρτα του, μου γλίστρησε το πόμολο από το χέρι. Γύρω υπήρχε υγρό παντού, το πάταγα, δεν είχα καταλάβει τίποτα. Γύρισα στο φαρμακείο. Η Ιωάννα ήταν με τα εσώρουχα, της φέρανε μια ρόμπα για να καλυφθεί.

Πρόεδρος: Μπορείτε να μας δώσετε καλύτερη εικόνα της όταν ήρθε στο φαρμακείο;

Μάρτυρας: Ήταν σαν λουσμένη. Στην αρχή δεν είχαμε παρατηρήσει κάποιες αλλαγές, δεν είχαμε καταλάβει τι συμβαίνει. Όταν πλησίασε, το πρόσωπό της είχε αρχίσει να πρήζεται και να παραμορφώνεται. Το μάτι της είχε αρχίσει και αυτό να παραμορφώνεται. Τα ρούχα της σαν να είχαν κολλήσει πάνω της. Καθώς πλένονταν, είδα να βγαίνουν τούφες από τα μαλλιά της. Την έβλεπα μέσα στο νιπτήρα να πλένεται και να φεύγουν οι τούφες. Όλο αυτό κράτησε κάπου 20 λεπτά.

Σύμφωνα με την μάρτυρα, «Το πρόσωπο της ήταν υγρό, ήταν σαν να είχε ξεκινήσει να βγαίνει προς τα έξω. Είχε αρχίσει να πρήζεται και να αλλοιώνεται, και το μάτι της να πέφτει προς τα κάτω και να γίνεται όλο και πιο κόκκινο. Για 15 λεπτά έριχνε νερό. Όπως πλενόταν, φεύγανε τούφες, μια είχε κολλήσει μέσα στο σιφόνι».

Η μάρτυρας, απαντώντας σε ερωτήσεις, είπε πως δεν είχε παρατηρήσει κάτι ύποπτο τις προηγούμενες ημέρες. «Το μόνο που φάνηκε περίεργο εκείνη την ημέρα, ήταν ότι μέσα σε όλη αυτή τη παράνοια, ήρθε κάποιος που ζήτησε τα κλειδιά της και το κινητό της. Δεν τον γνώριζα. Μου φάνηκε περίεργο σαν πράξη».

Πρόεδρος: Πληροφορηθήκατε ποιος είναι;

Μάρτυρας: Ήταν ψηλός με κοστούμι.

Όπως ανέφερε η μάρτυρας, το υγρό που έπεσε πάνω στην Ιωάννα ήταν τουλάχιστον 1,5 λίτρο. «Υπάρχουν ακόμη τα αποτυπώματα των παπουτσιών της στο φαρμακείο. Έλιωσε το πάτωμα και έμειναν τα αποτυπώματα. Αυτό το είδαμε αφού καθαρίσαμε το χώρο. Παρατηρήσαμε ότι έμειναν τα αποτυπώματα. Είναι σαν ένα λευκό περίγραμμα. Τα αποτυπώματα των χεριών της είναι ακόμη πάνω στον πάγκο, παρότι πλένονταν τόση ώρα» είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ