«Να γλιτώσουμε και άλλα παιδιά» είναι τα τελευταία λόγια της μητέρας του 15χρονου σήμερα αγοριού από το Ηράκλειο της Κρήτης στην κατάθεσή της στην αστυνομία, την ημέρα που κατήγγειλε τον 66χρονο λυράρη για τον βιασμό και την κακοποίηση του γιου της από την ηλικία των 11 ετών.

Η φρικιαστική υπόθεση έχει προκαλέσει σοκ σε όλη την Ελλάδα, με τις Αρχές να περνούν χειροπέδες στον γνωστό λυράρη, που έχει ήδη κριθεί προφυλακιστέος από το μεσημέρι της Παρασκευής 31 Μαρτίου αντιμετωπίζοντας ένα πολύ βαρύ κατηγορητήριο. Βιασμός ανηλίκου, πορνογραφία ανηλίκου και μαστροπεία είναι ανάμεσα στα αδικήματα για τα οποία απολογήθηκε. Ο ίδιος δεν είναι ο μοναδικός κατηγορούμενος, καθώς την πόρτα του ανακριτή θα περάσει ένας γιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο της Κρήτης, ενώ αναζητούνται 29 χρήστες του Instagram αλλά και δύο άγνωστοι άντρες που συνευρέθηκαν με το παιδί μετά από εντολή του λυράρη, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

Η αποκάλυψη του εφιάλτη

Η μητέρα του ανήλικου αγοριού είναι εκείνη που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τη δράση του λυράρη και των άλλων κατηγορουμένων με θύμα το παιδί της. Η αποκάλυψη της αλήθειας έγινε τυχαία όταν εκείνη ζήτησε το κινητό του γιου της για να δει ένα σχόλιο που είχε γράψει μια φίλη του στο Instagram σε μια ομαδική συνομιλία. Για πρώτη φορά έρχεται στο φως η κατάθεσή της, που προκάλεσε σοκ ακόμη και στους ίδιους τους αστυνομικούς. Ήταν 1η Μαρτίου όταν πέρασε την είσοδο του Αστυνομικού Με – γάρου Ηρακλείου. «Ζήτησα τους κωδικούς και μου τους έδωσε. Βλέποντας το κινητό του μπήκα στην εφαρμογή g… που έχει ένα συγκεκριμένο εικονίδιο και είδα εκεί συνομιλίες και φωτογραφίες.

Το παιδί μου ήταν σε σοκ και εγώ επίσης. Δεν μιλούσε, μόνο έκλαιγε. Τις επόμενες ημέρες τού ζήτησα ξανά να μου μιλήσει. Πάλι δεν μπορούσε να μου μιλήσει και αποφάσισε να μου τα γράψει. Αφού έγραψε ένα πρώτο κομμάτι, μετά εγώ έγραψα κάποιες ερωτήσεις για να μου απαντήσει και σε αυτές, πράγμα το οποίο έκανε. Έτσι, στο χαρτί έγραψε ότι γνώρισε έναν γέρο, τον οποίο δεν θυμάται πού τον γνώρισε, και ότι αυτός τον έβαζε να κάνει κι άλλα πράγματα που δεν ήθελε και του είχε πει να βρεθεί με διαφόρους στις εφαρμογές g… και r…».

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ