Σε χειρουργική επέμβαση στο παχύ έντερο για αφαίρεση όγκου υποβλήθηκε ο Πελέ, στο νοσοκομείο «Albert Einstein» του Σάο Πάολο. Ο 80χρονος βγήκε από την εντατική αλλά θα παραμείνει στο νοσοκομείο για παρακολούθηση. Όπως αναφέρεται στο ιατρικό ανακοινωθέν, ο Πελέ είχε εξαιρετική επαφή με το περιβάλλον, και τα ζωτικά του όργανα ήταν «φυσιολογικά».

Ο όγκος του παχέος εντέρου έχει σταλεί για βιοψία, ενώ το περιβάλλον του που επανειλημμένα είχε διαψεύσει τις αναφορές περί επιδείνωσης της υγείας του, τώρα αισιοδοξεί.

«Κάθε μέρα αισθάνομαι λίγο καλύτερα», έγραψε ο Πελέ μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Στο πρώτο μήνυμα με το οποίο ο Βραζιλιάνος θρύλος του ποδοσφαίρου έκανε γνωστή την κατάσταση της υγείας του, ανέφερε τα εξής:
«Φίλοι μου, σας ευχαριστώ για τα μηνύματά σας. Ευχαριστώ τον Θεό για το γεγονός ότι νιώθω καλά και που επέτρεψε στον Δρ. Φάμπιο και τον Δρ. Μιγκέλ να φροντίσουν την υγεία μου. Το περασμένο Σάββατο χειρουργήθηκα για έναν ύποπτο όγκο στο παχύ έντερο. Ο όγκος αποκαλύφθηκε στα τεστ που έκανα την περασμένη εβδομάδα. Ευτυχώς είμαι συνηθισμένος να πανηγυρίζω τις μεγάλες νίκες στο πλευρό σας. Θα αντιμετωπίσω αυτό το ματς με χαμόγελο στο πρόσωπο, με αισιοδοξία και χαρά που περιτριγυρίζομαι από αγάπη απ’ την οικογένειά μου και τους φίλους μου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ