Από το πρωί της Τετάρτης η Ρούλα Πισπιρίγκου καταθέτει στον ανακριτή για τους θανάτους των δύο κοριτσιών της, Μαλένας και Ίριδας. Σήμερα θα βρεθεί ξανά στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τον θάνατο της πρώτης της κόρης, Τζωρτζίνας. Ο συνήγορος της κατηγορούμενης Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο έξω από το το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τη μεγαλύτερη δικαστική πλάνη.

«Το τονίζω για άλλη μία φορά για να το κλείσω το θέμα. Όσες επιθέσεις και να γίνονται εναντίον μου δεν πρόκειται να μην κάνω το καθήκον μου και να βοηθήσω την κατηγορούμενη. Η δικαιοσύνη είναι αυτή που απαντά σε όλα. Εκείνο που με ενοχλεί είναι όταν άσχετοι άνθρωποι, άσχετοι επειδή δεν γνωρίζουν τον ποινικό κώδικα, εμφανίζονται -και ειδικά δημοσιογράφοι που δεν έχουν δημοσιογραφικό αυτοσεβασμό, γιατί ο δημοσιογράφος είναι ιερό πρόσωπο, όπως και ο δικηγόρος γιατί ενημερώνει τον κόσμο-, αλλά θα πρέπει προηγουμένως να προσέχουν αυτά που λένε, γιατί όταν αντικείμενο της έρευνας είναι μία ανθρώπινη ζωή, αλλά και η προσωπική ελευθερία της κατηγορούμενης.

Είναι μια εμβληματική δίκη. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη δικαστική πλάνη όλων αυτών των ετών που είμαι δικηγόρος, που είναι σχεδόν 50 χρόνια. Είμαι βέβαιος ότι θα καταρρεύσει το κατηγορητήριο. Είμαι βέβαιος ότι οι ένορκοι που θα κληθούν πραγματικά θα κάνουν το καθήκον τους. Το σημαντικότερο είναι όλοι να καταλάβουν ότι η ελευθερία είναι το σημαντικότερο αγαθό. Ο κρατούμενος στις φυλακές πεθαίνει κάθε μέρα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.

Επιπλέον τόνισε: «Κάποιοι λένε ότι τα 20 χρόνια πρέπει να γίνουν ισόβια, ας περάσουν μια μέρα στις φυλακές για να αντιληφθούν τι είναι να είσαι φυλακισμένος. Και έχουμε τις αυστηρότερες φυλακές, τους αυστηρότερους ποινικούς νόμους και τις πραγματικά εντυπωσιακές ποινές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ