Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 33 χρόνων άφησε ο Βασίλης Ντινόπουλος. Ο γιος του πρώην υπουργού Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλου βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμα του 5ου ορόφου της οδού Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Τα πρώτα στοιχεία θέλουν τον νεαρό σκηνοθέτη και location manager να έφυγε από τη ζωή λόγω παθολογικών αιτιών, καθώς έπασχε από διαβήτη τύπου Α. Η νεκροτομή που θα διενεργήσει ιατροδικαστής θα «ρίξει φως» στα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Ποιος ήταν ο Βασίλης Ντινόπουλος

Ο 33χρονος γιος του Αργύρη Ντινόπουλου, Βασίλειος-Σπυρίδων γεννήθηκε στις 11 Αυγούστου του 1989. Πήρε το όνομά του από τον παππού του, και πατέρα του γνωστού πολιτικού, Βασίλειο Ντινόπουλο. Ήταν υπεύθυνος διαχείρισης χώρων (location manager), σεναριογράφος και σκηνοθέτης, και έχει δουλέψει σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους.

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου είχε βραβεύσει μάλιστα τον Βασίλη Ντινόπουλο ως καλύτερο location manager για την ταινία Kala Azar το 2020 στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει θεσμοθετήσει για την ανάδειξη της ειδικότητας των location managers στην Ελλάδα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη το 2021.

Ο Βασίλης Ντινόπουλος ήταν άνθρωπος χαμηλών τόνων που κρατούσε την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο ίδιος αγαπούσε τα ταξίδια και τα extreme sports και το παρκούρ, στο οποίο είχε διακριθεί. Απο τα 14 του, ξεκίνησε από παιδικές χαρές και τα πάρκα, για να φθάσει να κάνει εντυπωσιακά άλματα σε σκεπές σπιτιών -ακόμα και στον δρόμο.

Το τελευταίο αντίο και τα συγκινητικά μηνύματα

Το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Ντινόπουλο θα δοθεί την Τετάρτη 4/5/2022 στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας στις 9.30 το πρωί.

Συγκινητικά είναι τα μηνύματα που έχει δεχθεί ως τώρα η οικογένειά του για τη μεγάλη τους απώλεια. Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, αλλά και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τον αποχαιρέτησαν με λόγια που συγκινούν στα social media.

Αποχαιρετούμε τον Βασίλη Ντινόπουλο, που βραβεύτηκε για τη δουλειά του στο #TIFF61 ως location manager της ταινίας KALA…

Posted by Thessaloniki International Film Festival on Monday, May 2, 2022

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου αποχαιρετά με θλίψη τον Βασίλη Ντινόπουλο. To Hellenic Film Commission του Ε.Κ.Κ. έχει βραβεύσει τον Vasilis Din ως καλύτερο location manager για την ταινία Kala Azar το 2020 στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει θεσμοθετήσει για την ανάδειξη της ειδικότητας των location managers στην Ελλάδα. Θα τον θυμόμαστε πάντα για τον ενθουσιασμό και την αγάπη του για τον κινηματογράφο, αλλά και για το πάθος του να αναδειχτεί και να πιστωθεί ο ρόλος των location managers. “Ενα credit δεν κοστίζει ποτέ τίποτα” Vasilis Din, ως μέλος της κριτικής επιτροπής του Hellenic Film Commission για την απονομή του βραβείου location award κατά τη διάρκεια του Thessaloniki International Film Festival το 2021. Tο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στους φίλους και στους οικείους του, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου αποχαιρετά με θλίψη τον Βασίλη Ντινόπουλο. To Hellenic Film Commission του Ε.Κ.Κ. έχει…

Posted by Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου / Greek Film Centre on Monday, May 2, 2022

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ