Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε για τη μεγαλειώδη πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Europa Conference Leaguen και αφιέρωσε την ιστορική επιτυχία στη μνήμη του πατέρα του και του Σάββα Θεοδωρίδη.

O ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, δήλωσε: «Απόψε εκατομμύρια κόσμος δεν έχει καταλάβει τι έχει γίνει. Το να παίζει ο Ολυμπιακός σε αυτόν τον τελικό, το να νικάει ομάδες οι οποίες είναι στο Champions League, ομάδες με επταπλάσια μπάτζετ και να παίζει όπως παίζει στην έδρα τους ή όπως απόψε στην έδρα μας, μας γεμίζει με πολύ μεγάλη χαρά, μεγάλη αισιοδοξία.

Πρέπει να αναλογιστεί κανείς από ποια χώρα ξεκινήσαμε και το κάναμε αυτό, με ποια ποδοσφαιρική ομοσπονδία το κάναμε αυτό, με ποια κυβέρνηση το κάναμε αυτό και παρόλες τις δυσκολίες το καταφέραμε αυτό το μεγάλο όνειρο.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι στην αρχή το πίστεψε ένας, μετά δύο και μετά έγιναν περισσότεροι. Σιγά σιγά το πίστεψαν όλοι. Το είχαμε πει στους Νέους, γιατί αυτό είναι μεγαλύτερο επίτευγμα, να φτάσουν στην κορυφή της Ευρώπης. Παρά τις δυσκολίες, παρά τα όσα γράφονται, το τι μπορεί να συζητάει ο καθένας, εμείς έχουμε πίστη στα όνειρά μας, τα στηρίζουμε και με σκληρή δουλειά και όλοι μαζί ενωμένοι πιστεύω ότι μπορούμε να κατακτήσουμε την κορυφή.

Είναι μια μεγάλη βραδιά, ιστορική για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Απόψε όλοι οι Έλληνες είναι μαζί. Τους χρειαζόμαστε όλους σε λίγο καιρό, σε ελληνικά χώματα, για να το σηκώσουμε όλοι μαζί. Είναι κάτι που θα το κάνουμε για την Ελλάδα μας, για τον Θρύλο μας, για τον Πειραιά μας, αλλά πάνω απ’ όλα για τον τόπο μας.

Αυτή η βραδιά είναι αφιερωμένη σε δύο μεγάλους Ολυμπιακούς, τον πατέρα μου και τον Σάββα Θεοδωρίδη. Ο πατέρα μου με μεγάλωσε με μεγάλη αγάπη για τον Ολυμπιακό και γι’ αυτό ό,τι κάνω είναι καθαρά από αγάπη για τον σύλλογο. Ο Σάββας ήταν μεγάλος Ολυμπιακός, ήταν δίπλα μου, το πίστευε από την αρχή και πιστεύω ότι είναι πολύ χαρούμενος που τα βλέπει όλα αυτά σήμερα..

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Έχουμε άλλα τέσσερα παιχνίδια μπροστά μας, έναν μεγάλο τελικό και άλλα τρία παιχνίδια πρωταθλήματος. Έχουμε καιρό για χαρές και για να συζητήσουμε. Σήμερα όλοι ας ευχαριστηθούμε τη μεγάλη βραδιά”.

Από την πρώτη μέρα είμαι δίπλα στον Ερασιτέχνη και στα τμήματά του. Έχουν ξοδευτεί πάρα πολλά χρήματα και πάρα πολύς χρόνος, αλλά αυτό που έχουμε καταφέρει είναι μοναδικό στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει άλλος σύλλογος, ο οποίος πρωταγωνιστεί και κερδίζει ευρωπαϊκά τρόπαια. Είναι η Μπαρτσελόνα, εμείς. Είμαστε στην ελίτ της Ευρώπης και το χαιρόμαστε και το χαίρεται κι ο κόσμος μας».

Διαβάστε επίσης:

Βαγγέλης Μαρινάκης: Συγκινημένος αποθεώθηκε από τον κόσμου του Ολυμπιακού μετά τη μεγάλη νίκη του

Ολυμπιακός: Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πορεία ελληνικής ομάδας όλων των εποχών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ