H Τζασίντα Άρντερν δήλωσε ότι σκοπεύει να παραιτηθεί γιατί δεν έχει πια «τα αποθέματα ενέργειας» για να συνεχίσει. Τα 5,5 χρόνια που κυβερνά, όπως τόνισε, με όλα αυτά που έχουν συμβεί δεν έχει καταφέρει ούτε να παντρευτεί τον σύντροφό της. Τον ευχαρίστησε μάλιστα στην ομιλία της δηλώνοντας πως τώρα είναι η ώρα να παντρευθούν αλλά και να αφιερώσει χρόνο στο παιδί τους που ξεκινάει το σχολείο.

Σε μία ιδιαίτερα συγκινητική και ανθρώπινη ομιλία -κάτι που σπανίως βλέπουμε στην πολιτική- γνωστοποίησε ότι θα παραμένει στο αξίωμα μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου. Η Τζασίντα Άρντερν ανέλαβε τα καθήκοντά της το 2017 και ήταν η νεότερη ηγέτης κράτους.

«Αυτό το καλοκαίρι ήλπιζα να βρω έναν τρόπο να προετοιμαστώ όχι απλώς για άλλη μία χρονιά, αλλά για ακόμη δύο χρόνια, επειδή αυτό απαιτείται φέτος. Δεν έχω καταφέρει να το κάνω αυτό. Κι έτσι σήμερα ανακοινώνω ότι δεν θα διεκδικήσω την επανεκλογή μου και ότι η θητεία μου ως Πρωθυπουργός θα ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 7 Φεβρουαρίου» ανέφερε χαρακτηριστικά η Τζασίντα Άρντεν.