Η τραγική είδηση με τη σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη έχει γίνει πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ. Δεκάδες είναι τα μηνύματα αλληλεγγύης από την Ευρώπη και από όλο τον κόσμο.

«Είμαστε δίπλα σας», αναφέρει στα ελληνικά η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο μήνυμά της για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. «Η σκέψη μου είναι με τον λαό της Ελλάδας μετά το τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στη Λάρισα που στοίχισε τόσες ζωές εχθές το βράδυ. Μαζί σας θρηνεί όλη η Ευρώπη. Εύχομαι επίσης ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες. Είμαστε δίπλα σας», σημειώνει στην ανάρτησή της στο twitter η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη εξέφρασε και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Σε μήνυμά του στο Twitter στα ελληνικά και τα γαλλικά ο Μακρόν ανέφερε: «Η σκέψη μου είναι στους οικείους των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος που συνέβη χθες τη νύχτα κοντά στη Λάρισα. Η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων».

Τη θλίψη του εξέφρασε και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Με θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τραυματίστηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που συνέβη χθες το βράδυ στη γειτονική μας Ελλάδα. Μεταφέρουμε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το τραγικό δυστύχημα, στον ελληνικό λαό και στην κυβέρνηση και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

Τέλος συλλυπητήρια προς τον ελληνικό λαό και τις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών μέσω της επίσημης εκπροσώπου του Μαρίας Ζαχάροβα για την τραγωδία στα Τέμπη, σύμφωνα με τη σχετική δήλωση, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Η ίδια αναφέρει: «Με βαθιά θλίψη και πόνο έγινε γνωστή στη Ρωσία η είδηση της τραγωδίας στη βόρεια Ελλάδα, όπου τη νύχτα της 1ης Μαρτίου σε σιδηροδρομικό κόμβο μεταξύ Λάρισας και Θεσσαλονίκης ως αποτέλεσμα μετωπικής σύγκρουσης επιβατικής και εμπορικής αμαξοστοιχίας βρήκαν το θάνατο περισσότεροι από τριάντα άνθρωποι και τραυματίστηκαν πολλές δεκάδες. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές εκφράζουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια στον ελληνικό λαό, πρωτίστως στις οικογένειες, που έχασαν αγαπημένους και οικείους τους. Ευχόμαστε τάχιστη ανάρρωση στους τραυματίες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ