Στο πλαίσιο της τρίτης συνεδρίασης για την εκδίκαση της υπόθεσης του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη, Δημήτρη Λιγνάδη έγινε γνωστό ότι βρέθηκε πορνογραφικό υλικό στο κινητό του.

Την εξέλιξη αυτή που προέκυψε την περασμένη Παρασκευή σχολίασε και μέσω του προσωπικού της λογαριασμού η Έλενα Ακρίτα. «Πορνογραφικό υλικό με ανήλικους βρεθηκε στο κινητό του Λιγνάδη. Πού να αποφασιζε να μιλήσει και ο πατέρας – και εξαίρετος καλλιτέχνης – που πριν πολλά πολλά χρόνια μαχαιρωσε και έστειλε στο νοσοκομείο τον Λιγνάδη επειδή έμαθε για τη σχέση του με τον ανήλικο τότε γιο του. Η μαρτυρία του θα ήταν καταπέλτης. Όμως κρατάει το στόμα του κλειστό και κανείς δεν γνωρίζει τον λόγο», έγραψε η Έλενα Ακρίτα.

Πορνογραφικό υλικό με ανήλικους βρεθηκε στο κινητό του Λιγνάδη. Πού να αποφασιζε να μιλήσει και ο πατέρας – και…

Posted by Elena Akrita on Sunday, March 20, 2022

Ο δικηγόρος δύο εκ των καταγγελόντων του Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννης Βλάχος αναφέρθηκε στο υλικό που βρέθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο «Πρωινό».

«Ο νόμος προβλέπει ότι απαγορεύεται η κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανηλίκους. Ο ορισμός είναι η απεικόνιση ανηλίκων γυμνών σωμάτων σε στάσεις οι οποίες προκαλούν γενετήσια διέγερση. Οι οποίες βρέθηκαν σε αυτό το αρχείο. Εμπίπτουν καθ΄ημάς στον όρο του νόμου και είναι απαγορευμένη κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Όσον αφορά στην ηλικία. Από μακροσκοπική εξέταση των φωτογραφιών είναι εμφανές ότι πρόκειται για ανήλικα παιδιά στην εφηβεία. Είναι απεικονίσεις σωμάτων με χειρονομίες και λεζάντες που συνοδεύουν τις φωτογραφίες οι οποίες καταφανώς αποσκοπούν στην πρόκληση γενετήσιας διέγερσης», είπε ο Γιάννης Βλάχος.

Ο δικηγόρος δεν θέλησε να απαντήσει αν σε κάποια από τις φωτογραφίες βρίσκεται ο Δημήτρης Λιγνάδης, ούτε και αν έχει ταυτοποιηθεί κάποιος από τους απεικονιζόμενους. «Οι ανακριτικές αρχές εφόσον αναλάβουν έχουν στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στην ταυτότητα αυτών των ατόμων. Ωστόσο, ανέφερε ότι πρόκειται για 44 φωτογραφίες οι οποίες «απεικονίζουν γυμνά σώματα εφήβων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ