Στις 29 Ιανουαρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή η Τζωρτζίνα. Η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου είναι προφυλακισμένη και κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας της ίδιας αλλά και για τη δολοφονία των δύο αδελφών της, Ίριδας και Μαλένας.

Το Σάββατο που πέρασε, σύμφωνα με το «Πρωινό», πραγματοποιήθηκε το ετήσιο μνημόσυνο για την Τζωρτζίνα από την πλευρά του Μάνου Δασκαλάκη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, έγινε σε γυναικείο μοναστήρι λίγα χιλιόμετρα έξω από την Πάτρα. Ήταν σε πολύ κλειστό κύκλο και οργανώθηκε σχεδόν μυστικά.

Ο Μάνος Δασκαλάκης, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, δεν ήθελε να γίνει στην εκκλησία που κηδεύτηκε το παιδί για να μην έχει άβολες συναντήσεις με την άλλη πλευρά της οικογένειας. Μάλιστα, επέλεξε το συγκεκριμένο Σάββατο τόσο για αυτό όσο και γιατί στις 31 Ιανουαρίου ξεκινά και επίσημα η δίκη με πρώτο μάρτυρα τον Μάνο Δασκαλάκη.

Η δημοσιογράφος Κέλλυ Χεινοπώρου μίλησε με κάποιον από τους προσκυνητές του μοναστηριού. «Αναγνώρισα αμέσως τον Μάνο, από την τηλεόραση, μαζί με λίγα άτομα ακόμη. Όταν κατάλαβα από τις ημερομηνίες ότι ήταν το ετήσιο μνημόσυνο του παιδιού, της Τζωρτζίνας, ανατριχιάσαμε όλοι. Εγώ, και όσοι ήμασταν παρέα, κάτσαμε σιωπηλοί πίσω πίσω στην εκκλησία και προσευχηθήκαμε για την ανάπαυση αυτών των τριών ψυχών. Πολλοί που ήταν εκεί, το συζήτησαν και άναβαν ένα κερί για τα τρία παιδιά» σημειώνει η μαρτυρία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ