Είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο αγαπημένα και ισχυρά social media παγκοσμίως και συνεχίζει να εξελίσσεται και να αλλάζει. ο λόγος για το Instagram που από σήμερα μπαίνει σε μια νέα εποχή και προχωρά σε μια ριζική αλλαγή αναφορικά με το Swipe Up το οποίο καταργείται και αντικαθίσταται από τη «νέα γενιά» των Stickers.

Συγκεκριμένα, όπως έχει γίνει γνωστό από τις αρχές του χρόνου, το Instagram αλλάζει και από τις 30 Αυγούστου αποσύρει τη λειτουργία του Swipe Up. Από εκείνη τη μέρα οι χρήστες θα χρησιμοποιούν στα Stories αυτοκόλλητα που θα ενσωματώνουν το link που επιθυμούν να μεταβούν οι followers τους. Οι δοκιμές έχουν γίνει ήδη και από αύριο όσοι χρησιμοποιούσαν ως τώρα την επιλογή του Swipe Up για να στείλουν τους followers τους σε κάποιο εξωτερικό link θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα νέα stickers στα οποία και θα ενσωματώνονται αντίστοιχα links.

Σύμφωνα με άρθρα στο Techgear.gr και το Τhe Verge, οι χρήστες θα χρησιμοποιούν στα Stories αυτοκόλλητα που θα ενσωματώνουν το link που επιθυμούν να μεταβούν οι followers τους. Με αυτή την ενέργεια, η ομάδα ανάπτυξης της πλατφόρμας προσβλέπει στην απλοποίηση της εμπειρίας και του ελέγχου των δημιουργών των Stories.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η δοκιμή της εν λόγω λειτουργίας ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο και ο πρώην head of product του Instagram, Vishal Shah ανέφερε ότι η επιλογή των αυτοκόλλητων ανταποκρίνεται περισσότερο στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι χρήστες. H βασική διαφορά του Swipe Up με τα Stickers που αναμένεται να χρησιμοποιηθούν έγκειται στο ότι στην πρώτη περίπτωση οι θεατές των Stories δεν είχαν τη δυνατότητα να απαντήσουν, ενώ με τα Stickers αυτό καθίσταται πλέον εφικτό.

Επισημαίνεται τέλος, πως για να έχει κάποιος λογαριασμός τη δυνατότητα να κάνει Swipe Up και να στείλει τους followers του σε εξωτερικό σύνδεσμο πρέπει να έχει τουλάχιστον 10.000 followers. Το ίδιο θα ισχύει και για τα Stickers. Οι χρήστες μάλιστα πως ως σήμερα χρησιμοποιούσαν το Swipe Up έχουν δεχθεί το ακόλουθω μήνυμα που αναφέρει πως θα γίνει η αντικατάσταση αυτής της λειτουργίας με τα Stickers.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ