Ανείπωτη θλίψη στη Θεσσαλονίκη για τον θάνατο της μαραθωνοδρόμου Δήμητρας Ιορδανίδου. Η 40χρονη αθλήτρια παρασύρθηκε από φορτηγό καθώς πήγαινε στη δουλειά της με το ποδήλατό της. Η οικογένειά της βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Το τραγικό τροχαίο έγινε στη συμβολή των οδών Λαμπράκη και Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

Όπως διαβάζουμε στο Πρώτο Θέμα, η 40χρονη είναι το δεύτερο από τα δύο παιδιά του Χρήστου και της Κικής Ιορδανίδου, που φεύγει από τη ζωή, μέσα σε λιγότερο από δυο χρόνια. Η οικογένεια χτυπήθηκε άσχημα από τον θάνατο τον Ιανουάριο του 2019, όταν απεβίωσε ο πρωτότοκος Γιώργος, χτυπημένος από αρρώστια.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Η 40χρονη ποδηλάτισσα παρασύρθηκε από φορτηγό ενώ πήγαινε στη δουλειά της με το ποδήλατό της, όπως συνήθιζε να κάνει κάθε μέρα.

Η άτυχη γυναίκα, αρχικά διασωληνώθηκε μέσα στο ασθενοφόρο, ωστόσο είχε υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις με αποτέλεσμα να υποκύψει στα τραύματά της.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ

Σε επίσημη ανακοίνωσή του ο ΣΕΓΑΣ αναφέρει: «Απέραντη θλίψη προκάλεσε στην οικογένεια του στίβου, η είδηση της απώλειας της αθλήτριας του μαραθωνίου δρόμου, Δήμητρας Ιορδανίδου.

Η 42χρονη δρομέας του Αρίωνα Κουφαλίων παρασύρθηκε από φορτηγό κινούμενη με το ποδήλατο της στη συμβολή της Αγίου Δημητρίου με την Γρηγορίου Λαμπράκη, στη Θεσσαλονίκη. Η Ιορδανίδου μετείχε σταθερά στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα μαραθωνίου και ημιμαραθωνίου δρόμου, είχε εκπροσωπήσει στο παρελθόν τη χώρα μας σε διεθνείς μαραθωνίους, ενώ πριν λίγα 24ωρα συμμετείχε στα 8χλμ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος στα Τρίκαλα.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της αθλήτριας».

Θλίψη στην οικογένεια του στίβου προκάλεσε η είδηση της απώλειας της αθλήτριας Δήμητρας Ιορδανίδου, που σκοτώθηκε σε τροχαίο με ποδήλατο #segas #athletics #werunwejumpwethrow

Posted by Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων on Tuesday, November 2, 2021