Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα με τις τοξικολογικές εξετάσεις να βρίσκονται σε διαδικασία ολοκλήρωσης. Μέχρι στιγμές φαίνεται πως είναι καθαρές, όπως μετέδωσε η εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα» το μεσημέρι της Δευτέρας. «Λίγο πριν το τέλος των τοξιλογικών εξετάσεων δεν έχει βρεθεί τίποτε το περίεργο, παρά μόνο φαρμακευτικές ουσίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Σόμπολος.

Τι σημαίνει για την υπόθεση στην Πάτρα το αποτέλεσμα που έδειξαν μέχρι στιγμής οι τοξικολογικές; Ο  Ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων εξηγεί στη Ζήνα Κουτσελίνη ότι οι τοξικολογικές μας καθορίζουν τις ουσίες που υπάρχουν στο σώμα μέχρι τη στιγμή του θανάτου -σε αυτό το στάδιο βρίσκονται τώρα-και στη συνέχεια τα επίπεδα των ουσιών αυτών.

Στο πλατό της εκπομπής ήρθε κατευθείαν από την Ελβετία, ο Μοριακός Γενετιστής και διδάκτωρ Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Δρ. Γιώργος Σταμούλης. Ο διευθυντής Παγκόσμιας Διαχείρισης και Δημιουργίας Γενετικών εξετάσεων και αναλύσεων για κληρονομικές και σπάνιες ασθένειες σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα της Βιοπληροφορικής και Γενετικής Διαγνωστικής, έδωσε την επιστημονική του άποψη για την υπόθεση – γρίφο των διαδοχικών θανάτων μέσα σε 3 χρόνια των 3 παιδιών από την Πάτρα.

Ποια είναι αυτή η σπάνια ασθένεια που μπορεί να εμφανιστεί και στα τρία παιδιά; «Η κλινική εικόνα έχει μια θολή αλληλοεπικάλυψη. Για αυτό θεωρώ ότι είναι σημαντικό να έχουμε όλα τα δεδομένα για να είναι αυτό ένας οδηγός στο πού να στραφεί ο γενετικός έλεγχος», εξηγεί ο Δρ. Γιώργος Σταμούλης.

Στη συνέχεια είδαμε τη Χριστίνα Τσάκωνα, την ιατροδικαστή που υπέγραψε την ιατροδικαστική έκθεση της μικρής Μαλένας να δίνει απαντήσεις για όλα. Μιλώντας στην Ρούλα Κουσκουρή αναφέρει: «Ήταν ένας θάνατος παθολογικός καθαρά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ