Ο Θανάσης Ευθυμιάδης, ο οποίος παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχουν πάρει ο φωτιές σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, έκανε μία δημόσια έκκληση μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Παρασκευής 6 Αυγούστου, ο ηθοποιός κάλεσε τους διαδικτυακούς του φίλους να προσευχηθούν απόψε παράλληλα μ’ εκείνον, προκειμένου να βρέξει και να σταματήσουν οι πυρκαγιές.

Το μήνυμά του ήταν το εξής: «Σήμερα στις 21:00 και όλη μέρα, όσοι θέλουν και μπορούν, συντονιζόμαστε στην προσευχή και οραματιζόμαστε βροχή με μπόλικο νερό, να πέφτει σε όλα τα πονεμένα μέρη στην Ελλάδα που φλέγονται. Ευχαριστώ από καρδιάς».

Μάλιστα, στη λεζάντα που το συνόδευε, έγραψε χαρακτηριστικά:

«Τα έμψυχα και τα άψυχα…
Όταν φτάσαμε σε αυτό το μάθημα στο σχολείο, ο δάσκαλος μάς δίδαξε, ότι τα δέντρα ανήκουν στα άψυχα.
Έβαλα τα γέλια και του είπα “Μα πώς είναι άψυχα αφού μιλάνε. Έχω φίλους δέντρα”… “Ανόητε, βαρέθηκα τις βλακείες σου. Είσαι ανεπίδεκτος μαθήσεως.” ούρλιαξε…
και για άλλη μία φορά με σήκωσε στον πίνακα για τη γνωστή τιμωρία: 10 ξυλιές, με τον ξύλινο χάρακα, στο ένα χέρι και 10 στο άλλο…
Εκείνη την ημέρα ήταν πιο δυνατές… τις ευχαριστήθηκε…

Από την εκπαίδευση ξεκινάνε όλα
Από την εκπαίδευση ξεκινάνε όλα
Από την εκπαίδευση ξεκινάνε όλα.

Ξέρω ότι οι δάσκαλοι είναι αλλιώς τώρα και χαίρομαι αλλά, καλού κακού, όταν φτάσουν τα παιδιά σας σε αυτό το μάθημα στο σχολείο, να τους πείτε εσείς την αλήθεια γιατί αρκετοί συνάνθρωποί μας, μόνο όταν καεί και το τελευταίο δέντρο θα καταλάβουν ότι τα λεφτά δεν τρώγονται.

*η δύναμη της προσευχής (με όποιο τρόπο προσεύχεσαι εσύ) είναι μεγάλη. Χρησιμοποίησε την.
Κάθε μέρα έστω και για λίγα λεπτά)
».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ