Ο πατέρας του αδικοχαμένου Δημήτρη Ασλανίδη, του 26χρονου που έχασε τη ζωή του στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη ξέσπασε στη «Super Κατερίνα» μετά την ανακοίνωση της Hellenic Train για τις αποζημιώσεις.

«Να τις δώσουν στους πολιτικούς τις αποζημιώσεις, όχι σε εμάς. Τα παιδιά μας θέλουμε πίσω όχι τα λεφτά τους. Υπολογίσανε πόσο κοστολογείται μια ζωή. Έτσι θα ξεπλυθούν νομίζουν; Δε τα θέλω τα λεφτά τους με τίποτα. Κανείς δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας. Ποιος έχει τα κότσια να επικοινωνήσει; Αν θέλανε οι πολιτικοί μας να ζητήσουν συγγνώμη, να πηγαίνανε σε αυτές τις 57 οικογένειες, να χτυπούσαν την πόρτα, να σκύβανε το κεφάλι και να ζητούσαν συγγνώμη. Συγγνώμη από δολοφόνους εγώ δεν δέχομαι. Ήταν μαζική δολοφονία. Αν ήμασταν σε σοβαρή χώρα θα είχαν περάσει χειροπέδες σε όλους. Σε όλο το Υπουργείο Μεταφορών.

Μου έρχεται η εικόνα πως καήκανε ζωντανά αυτά τα παιδιά και τρελαίνομαι. Βγάλανε μέτρα στήριξης, από που; Από τον ελληνικό λαό; Θα πληρώσουν από την τσέπη τους αυτοί; Να δεσμευτούν τα δικά τους λεφτά αν θέλουν να δώσουν και όχι να πάρουν τα λεφτά του κοσμάκη.

Δεν έχω σκοπό να επικοινωνήσω εγώ με την εταιρεία, με δολοφόνους δε μιλάω. Δε με ενδιαφέρει τι λέει η ανακοίνωση, δεν θα τους στείλω τίποτα. Μήπως να τους ζητήσουμε και συγγνώμη που έκαναν το λάθος και ανέβηκαν τα παιδιά στο τρένο; Μετά το δυστύχημα δεν επικοινώνησε κανείς μαζί μας. Και βγάλανε τώρα αυτή την απρόσωπη και κυνική ανακοίνωση. Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό. Εξαγοράζουν τις ψυχές τόσων ανθρώπων μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα», είπε στη «Super Κατερίνα» ο Παύλος Ασλανίδης που έχασε τον γιο του στο δυστύχημα στα Τέμπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ