Ο Γιώργος ήταν στο μοιραίο τρένο, που έχασαν τη ζωή τους 57 συνάνθρωποί μας, εκείνο το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου. Ο Γιώργος είναι ξυλουργός στο Άγιο Όρος και εκείνη τη νύχτα ήταν πραγματικά ένας από τους ήρωες που κατάφερε μέσα στο χάος να σώσει δεκάδες τραυματίες.

Ο Γιώργος επέβαινε στο 6ο βαγόνι. Μετά τη σύγκρουση δεν έφυγε. Έμεινε εκεί. Πήγε στα βαγόνια που είχαν το πρόβλημα και βοήθησε αρκετούς να βγουν από το τρένο. Ο ίδιος δεν θέλησε να πει το επίθετό του και να δείξει το πρόσωπό του, ωστόσο οι μαρτυρίες του στο Live News του Μega, συγκλονίζουν.

«Πρώτα κατεβάσαμε άτομα από το έκτο βαγόνι, μετά από το πέμπτο, το τέταρτο που δεν μπορούσαν να ανοίξουν οι πόρτες και μετά πήγαμε στο τρίτο, εκεί άρχισαν τα δύσκολα. Βγάλαμε όσους ήταν σε θέση να μετακινηθούν»

Ο ίδιος, έχει τραυματιστεί αλλά δεν πτοείται. Συνεχίζει να περπατά στις καυτές λαμαρίνες για να βοήθήσει μια κοπέλα που του ζητάει βοήθεια

“Όταν είδα κάτω από τα συντρίμμια μία κοπέλα που ήταν εγκλωβισμένη όπως είχε γυρίσει ανάποδα το βαγόνι, άνοιξα τον φακό και είδα το χεράκι της. Μου είπε: «Σε παρακαλώ μην φύγεις, σώσε με, βγάλε με!». Της κράτησα το χέρι μέχρι να έρθουν διασώστες. Η φλόγα πλησίαζε από τα 40 μέτρα τόσο γρήγορα, μέχρι που έφτασε στα δύο μέτρα μπροστά μας. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Ήρθαν άνθρωποι της ΕΜΑΚ και σώθηκε το κορίτσι, την βγάλαμε. Την έλεγαν Κατερίνα, πήραμε τηλέφωνο τον μπαμπά της και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο» περιγράφει.

Ο Γιώργος είναι ο ίδιος άνθρωπος που ανέφερε στη δική του μαρτυρία στην εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη Άγγελος Τσιαμούρας λέγοντας: «εμφανίστηκε σαν άγιος»!

«Το βαγόνι 3 και 4 είχαν σπάσει οι πόρτες και βγήκαμε από τα παράθυρα. Ο κ. Γιώργος θυσίασε τα δικά του χέρια να κοπεί και μετά να μπω εγώ. Μου είπε να φωνάξω την ΕΜΑΚ να φέρουν ψαλίδια και φορεία. Όταν βγήκα πάνω στο δρόμο συνάντησα το αγόρι της Ιφιγένειας και μου είπε ότι είχε σπάσει τον λαιμό της. Δεν τήρησα την υπόσχεση να τη φέρω σώα και αβλαβή και με βασανίζει ακόμη.

Ο κ. Σωτήρης από την ΕΜΑΚ με ακολούθησε και πήγαμε στο βαγόνι 3 και ο κ. Γιώργος βρισκόταν ακόμη εκεί. Τους έσωζε και τους παρηγορούσε» είχε πει ο νεαρός Άγγελος για τον Γιώργο…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ