Η Ρουμπίνη Λεονταρή, ιατροδικαστής Λάρισας, μίλησε στο Live News για τις σορούς που ενδέχεται να μην έχουν ταυτοποιηθεί από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Όπως ξεκαθάρισε, υπάρχει μόνο μία σορός που δεν έχει ταυτοποιηθεί και αυτή ανήκει σε άνδρα και μάλλον αλλοδαπό. Υπάρχει ωστόσο άλλη μία οικογένεια που έδωσε δείγμα DNA αλλά δεν αντιστοιχεί σε κανένα από τα θύματα και ενδέχεται να έχει εξαϋλωθεί λόγω της θερμότητας που προκλήθηκε από τη σύγκρουση.

«Έχουν ταυτοποιηθεί όλοι οι σοροί και όλα τα τμήματα εκτός ενός άνδρα. Εκτιμάμε ότι είναι αλλοδαπός. Δεν τον έχει αναζητήσει κανείς. Είναι μια οικογένεια που έχει δώσει DNA αλλά δεν έχουμε μέχρι στιγμής μία σορό που να αντιστοιχεί στην οικογένεια, δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής. Εάν ήταν στο κέντρο της πολύ μεγάλης φωτιάς, μην ξεχνάμε ότι αναπτύχθηκαν 1300 βαθμοί και πάνω, σαφώς ενδέχεται και να μη βρεθεί. Θα μου επιτρέψετε να σας πω τη διαδικασία από την αρχή. Εγώ 4:45 το πρωί της Τετάρτης με όχημα της ασφάλειας Λάρισας πήγα στο νεκροτομείο. 

Κάποια στιγμή ενημερωνόμαστε ότι θα έρθει το ειδικό κλιμάκιο από την Αθήνα. Επίσης ενημερωνόμαστε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης δίνει προφορική εντολή να έρθουν συνάδελφοι και νεκροτόμοι για τυχόν βοήθεια. Όμως όταν έρχεται το κλιμάκιο από την Αθήνα τότε μας εξηγεί ότι πρέπει να ακολουθηθεί ένα πρωτόκολλο ενεργειών, το πρώτο και τελευταίο λόγο τον είχε το συγκεκριμένο κλιμάκιο απωλειών.

Επειδή εδώ και μία εβδομάδα ήμουν σχεδόν όλη τη μέρα στο νεκροτομείο. Η συγκεκριμένη ομάδα ήταν πολυπληθής, ήταν μια μεθοδικότατη ομάδα και η ταυτοποίηση του DNA δεν έδινε περιθώρια λάθους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ