Όλος ο πλανήτης έχει συγκλονιστεί με την τραγωδία που προκάλεσε ο καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία και τη Συρία. O ισχυρός σεισμός έχει αφήσει πίσω του χιλιάδες νεκρούς και δυστυχώς υπάρχουν φόβοι ότι όσο περνούν οι ώρες ο αριθμός των νεκρών θα αυξάνεται δραματικά.

Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος με ένα συγκλονιστικά γλαφυρό και περιγραφικό κείμενο, αγανακτισμένος από αυτούς που παρά τη μεγάλη καταστροφή βρίζουν του Τούρκους, ξεσπά. Και όσα γράφει προκαλούν ανατριχίλα.

Διαβάστε το κείμενο που ανήρτησε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Βαλλιανάτος:

«Nα σου έχει συνθλίψει το σώμα η πλάκα της πολυκατοικιας που επεσε επανω σου με τον θηριώδη σεισμό, να έχεις τη σπιθα να ζήσεις και να την συντηρείς στις ελεύθερες χούφτες σου ενώ τρεμοσβήνει… Να περναει όλη σου η ζωή απο τα αδεια ματια σου τωρα που προσεγγιζεις το θανατο και το θανατο όλων των ονείρων της ζωής σου, να γνέφεις στους αγαπημενους σου που βρισκονται θαμενοι ολογυρα στα χαλασματα αλλά τα ματια τους σε καρφωνουν ακομα, να πλησιαζει και να απομακρυνεται ο σκύλος, ο αξιωματικος, ο διασωστης σου που μπορει αν σ’ ακουσει στην τρομακτικη σιωπη να σε σώσει, να βρεχει, να κρυώνεις, να φοβασαι να πονας, να ειναι σκοταδι πηχτρα και να ψαχνεις την ελπιδα της ζωής, και να ‘χεις τον καθε μαλακα να σε βριζει γιατι εισαι Τούρκος…»

να σου εχει συνθλιψει το σωμα η πλακα της πολυκατοικιας που επεσε επανω σου με τον θηριωδη σεισμο, να εχεις τη σπιθα να…

Posted by Gregory Vallianatos on Monday, February 6, 2023

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ