Ένας από τους επιζήσαντες της τραγωδίας στα Τέμπη, ο κύριος Θεόδωρος, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και την Κατερίνα Παναγοπούλου για την εμπειρία του.

Ο ίδιος βρισκόταν στο βαγόνι 3 ενώ νοσηλεύτηκε μέχρι σήμερα στο νοσοκομείο καθώς υπέστη τραύματα και κατάγματα. Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων δήλωσε: «Το τρένο ήταν γεμάτο. Άκουσα ότι υπήρχε ένα πρόβλημα και έπρεπε να περιμένουμε… Στη Λάρισα κατέβηκε πολύς κόσμος… Λίγο πριν μπούμε στη σήραγγα για τα Τέμπη σηκώθηκα για να πάω τουαλέτα, έκανα δυο βήματα και γύρισα πίσω να στείλω ένα μήνυμα. Το τρένο είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, το καταλαβαίναμε. Με το που κάθισα για να γράψω το μήνυμα, ένιωσα ένα τεράστιο χτύπημα και ένα τράνταγμα. Εμένα με πέταξε στα απέναντι καθίσματα.

Χτύπησα στη μύτη, έχω κάποια κατάγματα στο κεφάλι και τα χέρια. Όταν άνοιξα τα μάτια μου, για λίγο υπήρχε απόλυτη σιωπή και μετά είδα τον άσπρο καπνό. Ο κόσμος άρχισε να ουρλιάζει και φώναζαν να ανοίξουμε τους φακούς από τα κινητά. Επικράτησε ένας πανικός. Δυο παιδιά πήγαν να βγουν από τη δεξιά πλευρά και είδαν ότι είχε φωτιά. Πήγαν να βγουν από την πόρτα προς το βαγόνι τέσσερα αλλά είχε σφηνώσει.

Ένα παιδί εκείνη τη στιγμή έσπασε το τζάμι, βγήκε μια κοπέλα, μετά βγήκα εγώ, μια κυρία που καθόταν με δυο παιδιά μου ζήτησε να τη βοηθήσω όπως και έκανα. Επικράτησε πλήρης πανικός. Η θερμοκρασία ήταν πολύ υψηλή. Παρόλο που φοβόμασταν ότι θα καούμε, καθίσαμε και βοηθήσαμε ο ένας τον άλλον. Δεν μας πήγαινε η καρδιά να φύγουμε. Την ώρα που ήμουν κάτω, σε μια στιγμή δεν πίστεψα τι έγινε. Λέω “θα πεθάνουμε” και ξεκίνησα να κάνω προσευχή».

Δείτε το βίντεο:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ