Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου, νικήτρια του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας συγκινεί με την προσωπική της ιστορία. Η 26χρονη αθλήτρια, που έχει έναν γιο 3 ετών είχε διαγνωστεί πριν από δύο χρόνια με μυελοειδές καρκίνωμα.

Μάλιστα η διάγνωση έγινε μόλις λίγους μήνες αφού έφερε στον κόσμο τον γιο της. «Κανένας μας δεν ζει μόνο ευκολίες. Όλοι αντιμετωπίζουμε και δυσκολίες στη ζωή μας, αλλά αυτό είναι που μας κάνει δυνατούς. Κάθε δυσκολία μας πρέπει να τη δούμε σαν ευκαιρία για να αλλάξουμε και να γίνουμε πιο δυνατοί, πιο ικανοί και πιο ισχυρογνώμονες ώστε να προχωρήσουμε μπροστά», ανέφερε η νικήτρια Βασιλική Κωνσταντινοπούλου.

Για την απόκτηση του παιδιού της σε τόσο νεαρή ηλικία τόνισε: «Σίγουρα δεν ήταν αυτό που σκεφτόμασταν, όμως ήταν κάτι που προέκυψε και μας ένωσε ακόμα πιο πολύ. Όσον αφορά στον αθλητισμό, δεν νιώθω ότι με έχει πάει πίσω, αντιθέτως με έχει κάνει πιο δυνατή και να προχωρήσω με περισσότερα βήματα πιο μπροστά».

Η 26χρονη νικήτρια Βασιλική μίλησε για τον καρκίνο

Μιλώντας για τον καρκίνο αποκάλυψε ότι η διάγνωση έγινε μετά τη γέννηση του γιου της. «Μόλις είχαμε πάρει τον γιο μας από τη θερμοκοιτίδα. Έβγαινε ο ένας, έμπαινε ο άλλος. Είναι θέμα θέλησης, είναι θέμα ψυχής. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα περνούσε μια μέρα που θα το έβαζα κάτω.

Δεν λέω ότι δεν ένιωσα πόνο ή ότι η ζωή μου καταστράφηκε αλλά δεν σκέφτηκα ότι θα τα άφηνα έτσι. Κάθε δυσκολία μας πρέπει να τη δούμε σαν μία ευκαιρία για να αλλάξουμε, να γίνουμε πιο δυνατοί και να προχωρήσουμε μπροστά».

Μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι έκανε χειρουργείο για να το αντιμετωπίσει και δήλωσε: «Δεν σκεφτόμουν καν τον αθλητισμό εκείνες τις ώρες. Σκεφτόμουν μόνο το παιδί μου. Είχαμε νοσηλευτεί σε μια ιδιωτική κλινική και αποφάσισα να τον πάρω μαζί μου, να τον έχω δίπλα μου και να συνεχίσω τη ζωή μου ακόμα και μέσα στο νοσοκομείο. Χειρουργήθηκα, τελείωσε. Έφυγα από το δωμάτιο του νοσοκομείου και δεν κοίταξα ξανά πίσω».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ