Ένας τραυματισμός στο πέλμα που συνέβη στη διάρκεια του US Open αφήνει εκτός Davis Cup τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο τενίστας δεν πρόκειται να αγωνιστεί στην αναμέτρηση με τη Λιθουανία, που θα γίνει το Σαββατοκύριακο (18-19/9) στο Lyttos Beach, στη Χερσόνησο Ηρακλείου, αν και ταξίδεψε στην Κρήτη.

Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής και Νο 3 στην παγκόσμια κατάταξη θα μείνει εκτός και η εθνική μας ομάδα θα βασιστεί στους Μιχάλη Περβολαράκη και Πέτρο Τσιτσιπά.

Το πρόγραμμα στο Davis Cup
12:00 Πέτρος Τσιτσιπάς – Ricardas Berankis
14:00 Μιχάλης Περβολαράκης – Laurynas Grigelis

Κυριακή (19/09):
10:00 Περβολαράκης/Π. Τσιτσιπάς – Butvilas/Gaubas
12:00 Μιχάλης Περβολαράκης – Ricardas Berankis
14:00 Πέτρος Τσιτσιπάς – Laurynas Grigelis

Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς, εξέφρασε την πικρία του για το γεγονός ότι δεν θα αγωνιστεί στο Davis Cup. «Παρόλο που δεν θα έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ αυτή την εβδομάδα, το οποίο με πικραίνει γιατί ήθελα να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, είναι σημαντικό ότι βρίσκομαι στην Ελλάδα. Πάντα όταν επιστρέφω στην Ελλάδα νιώθω τρομερή χαρά και αναζωογόνηση. Έχω δει παίκτες που τρέφονται μόνο από αυτά τα τουρνουά. ότι για αυτούς είναι το πιο σημαντικό. Για εμένα, αξίζει κάθε παίκτης να αγωνιστεί στην Davis Cup. Θέλω να πω όμως ότι υπάρχει και ένα ATP tour που δίνει ευκαιρίες σε πολλούς αθλητές να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Το να παίζω για το εθνόσημο όμως με κάνει πολύ περήφανο. Δεν έχω νιώσει έτσι στο ATP Tour και αυτό δίνει ξεχωριστό χαρακτήρα στο Davis Cup».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ