Η Σοφία Μπεκατώρου ήταν η πρώτη είχε μιλήσει για σεξουαλική βία στον χώρο του αθλητισμού. Από την ημέρα που αποκάλυψε το δικό της βίωμα στέκεται στο πλευρό κάθε θύματος που έχει το θάρρος να μιλήσει για όσα πέρασε. Για αυτό και βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της Αμαλίας που της είχε πει όταν την συνάντησε ότι ο προπονητής της «την βίασε στα 12».

Η Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας κατέθεσε μάλιστα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την υπόθεση για την οποία ανακοινώθηκε σήμερα η απόφαση. Το δικαστήριο κατέληξε στην αθώωση του 39χρονου προπονητή ιστιοπλοΐας για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση της ανήλικης αθλήτριάς του.

«Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό αλλά και μια μαύρη μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Το γεγονός όμως ότι ο εισαγγελέας, ο πρόεδρος της αίθουσας, οι αρχαιότεροι των δικαστών κι ένας ένορκος έκριναν ένοχο τον κατηγορούμενο τουλάχιστον δίνει μια ελπίδα ότι αν συνεχίσουμε να προσπαθούμε, θα μπορέσουμε κάποια στιγμή μνα καταφέρουμε να ζούμε σε μια κοινωνία που δεν μένουμε στο θέαμα αλλά βλέπουμε την ουσία», δήλωσε η Σοφία Μπεκατώρου σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της έξω από τα δικαστήρια.

Η Σοφία Μπεκατώρου συνόδευσε το βίντεό της με την εξής λεζάντα: «Αμαλία σε πίστεψαν, όχι όμως όλοι. Δεν ήταν έτοιμη η κοινωνία μας, αλλά οι αγώνες δεν πρέπει να σταματήσουν. Η απόφαση δεν αλλάζει την αλήθεια σου».

Ακόμη, ο 39χρονος κρίθηκε αθώος ομόφωνα για το δεύτερο αδίκημα που αντιμετώπιζε και το οποίο αφορούσε σε γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κάτω των 12 ετών. Το αδίκημα που αφορά σε κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια κρίθηκε ένοχος ομόφωνα.

Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, η μητέρα της 21χρονης σήμερα Αμαλίας ξέσπασε σε κλάματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ