Μετά από δυο διακοπές ξεκινά σήμερα η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης κατηγορείται για τους βιασμούς τριών ανηλίκων ανδρών (την περίοδο τέλεσης του αδικήματος) και ενός ενηλίκου άνδρα

Στη σημερινή δικάσιμο θα αναγνωσθεί η κατηγορία, ο ηθοποιός θα κληθεί να εκφράσει δημόσια τη θέση του έναντι όσων του καταλογίζει η Δικαιοσύνη. Και θα καταθέσει ο πρώτος μάρτυρας.

Ο προσωρινά κρατούμενος εδώ και έναν χρόνο ηθοποιός, αρνείται από την πρώτη στιγμή την κατηγορία, θέση που αναμένεται να διατυπώσει και στο δικαστήριο δηλώνοντας αθώος. Κατά την άποψη που έχει ήδη διατυπώσει ο Δημήτρης Λιγνάδης όλη η υπόθεση είναι κατασκευασμένη για να τον πλήξει επαγγελματικά και σχετίζεται με την αντιπαράθεση που έχει επί σειρά ετών με την Διοίκηση του Σωματείου Ηθοποιών.

Ακόμη στο βήμα αναμένεται να ανέβει ο πρώτος από τους τέσσερις άντρες που τον καταγγέλλουν για βαριά σεξουαλική κακοποίησή τους. Ο 27χρονος άνδρας, Αιγυπτιακής καταγωγής, απευθύνθηκε στις εισαγγελικές αρχές πριν έναν χρόνο, μηνύοντας τον καλλιτέχνη για βιασμό που, όπως αναφέρει, υπέστη το 2011 ενώ ήταν 16 ετών στο σπίτι του κατηγορούμενου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ