Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός που σημειώθηκε λίγο μετά τις 6:30 π.μ. το πρωί της Παρασκευής ήταν 3,8 Ρίχτερ. Σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή ανάμεσα από την Εύβοια και την Αττική. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην στην Αθήνα.

Το επίκεντρο ήταν 8 χιλιόμετρα βόρεια – βορειοανατολικά της Αγίας Μαρίνας, στη περιοχή της Λαυρεωτικής  και το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 13,4 χιλιόμετρα.

Σε ανάρτηση στο Facebook, ο Άκης Τσελέντης σημείωσε: «Στις 6:35 σήμερα το πρωί είχαμε έναν μικρό σεισμό μεγέθους 3,8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και είχε επίκεντρο 8 χλμ. βορειοανατολικά της Αγίας Μαρίνας, Λαυρεωτικής. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 13,4 χλμ».

Πρόσθεσε πως ο σεισμός «έγινε στην περιοχή που έχει διεγερθεί εδώ και μια εβδομάδα και έχουμε σεισμούς μικρού μεγέθους, αλλά λόγω απόστασης, μικρού εστιακού βάθους και μηχανισμού διάρρηξης γίνονται αισθητοί στο σύνολο του λεκανοπεδίου».

Στην ίδια ανάρτηση, ο Άκης Τσελέντης εξήγησε πως «το σεισμικό ιστορικό της περιοχής δεν είναι σημαντικό, δεν μας έχει δώσει μεγάλους σεισμούς ούτε γνωρίζουμε κανένα θαλάσσιο ρήγμα με μεγάλο σεισμικό δυναμικό στην περιοχή που καταγράφουμε τους μικροσεισμούς». Τέλος, ο Άκης Τσελέντης υποστήριξε ότι «το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έχει πυκνώσει τα όργανα του στην περιοχή και παρακολουθεί την όλη εξέλιξη της ακολουθίας με μεγάλη ακρίβεια».

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ==>10:00am ΑΤΑΙΡΙΣΤΟΙ SKY==>10:20am ΕΡΤΣτης 6:35 σήμερα το πρωί είχαμε ένα μικρό σεισμό μεγέθους 3,8…

Posted by Akis Tselentis on Thursday, October 12, 2023

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ