Η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση λατρεύει τα ζώα και το έχει αποδείξει με τη δημιουργία της μη κερδοσκοπικής εταιρίας Save a Greek Stray, στο Μαρκόπουλο Ωρωπού, με σκοπό την προστασία και την περίθαλψη των ζώων.

Μάλιστα, η SGS έχει ιδρύσει και λειτουργεί ένα πρότυπο Καταφύγιο αδέσποτων ζώων, όπου αδέσποτα ζώα περιθάλπονται και περιμένουν τη νέα οικογένεια που θα τα υιοθετήσει.

Λόγω της καταστροφικής πορείας που έχει πάρει η φωτιά στη Βόρεια Αττική, το καταφύγιο ζώων της χρειάζεται να εκκενωθεί άμεσα για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Οι συνθήκες, ωστόσο, είναι αντίξοες, καθώς οι φλόγες εξαπλώνονται με ανεξέλεγκτη ταχύτητα και καίνε τα πάντα στο πέρασμά τους.

Η ίδια η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση, το απόγευμα της Παρασκευής 6 Αυγούστου, αποκάλυψε ότι μαζί με εθελοντές και φίλους προσπαθούν να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, καθώς βρίσκονται σε κατάσταση πανικού λόγω της κατάστασης αυτής.

«Κάνουμε τεράστια προσπάθεια να εκκενώσουμε το καταφύγιο. Η πρόσβαση είναι πάρα πολύ δύσκολη καθώς οι δρόμοι έχουν κλείσει. Πέρα από τα σκυλιά μας τα λατρεμένα, ζουν στον χώρο του καταφυγίου 30 κατσικάκια, ένα άλογο, ένα πόνι, ένα γαϊδουράκι, 2 γουρουνάκια, 2 αγελάδες, και πολλές κότες. Η μεταφορά και η μετακίνηση όλων αυτών των ζώων είναι πάρα πολύ δύσκολη και κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν ώστε να τα μεταφέρουμε όλα σε ασφαλές σημείο, με την βοήθεια εθελοντών και φίλων. Ό,τι αγαπήσαμε, ότι γνωρίσαμε και ότι θεωρούσαμε δεδομένο καίγεται μπροστά μας, γύρω μας και πίσω μας. Σας ευχαριστούμε όλους για τα λόγια συμπαράστασης και για το ενδιαφέρον, συγχωρήστε μας εάν δεν απαντάμε άμεσα σε μηνύματα και τηλέφωνα, βρισκόμαστε σε κατάσταση πανικού», έγραψε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ