Προφυλάκιστέα για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας κρίθηκε χθες μετά από πολύωρη απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η 33χρονη που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της κόρης της, Τζωρτζίνας. Την ίδια στιγμή έχει διενεργηθεί και έρευνα για τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της: της 3,5 ετών Μαλένας και της 6,5 μηνών Ίριδας. Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα μεταφερθεί σήμερα, Τρίτη 5/4 στις φυλακές Κορυδαλλού και σε ειδικά διαμορφωμένο κελί.

«Υπάρχει ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος στον οποίο θα κρατείται μόνη της η κατηγορούμενη. Θα μπορεί να δέχεται μόνο τον συνήγορό της. Ο λόγος που θα είναι σε ξεχωριστό χώρο από τις άλλες κρατούμενες είναι επειδή είναι ανεπιθύμητη από τις υπόλοιπες κρατούμενες», αναφέρει το ρεπορτάζ της εκπομπής «Σήμερα».

Ακόμη, αναφέρεται ότι η κατηγορούμενη θα είναι τις πρώτες μέρες απομονωμένη βάση του πρωτοκόλλου για τον Covid -19. Έπειτα θα οδηγηθεί σε απομονωμένο κελί και θα προαυλίζεται και μόνη της.

Η 33χρονη κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου κρίθηκε προφυλακιστέα με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και Εισαγγελέα. Η απολογία της δεν έπεισε.

Από το μεσημέρι της Δευτέρας μέχρι το απόγευμα, για περίπου 5 ώρες η Ρούλα Πισπιρίγκου βρέθηκε μπροστά στην 18η ανακρίτρια για να απολογηθεί μετά την ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία σε βάρος της για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. Στην απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις αρνούμενη την κατηγορία.

Στο απολογητικό της υπόμνημα απέδωσε την κεταμίνη που βρέθηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης κόρης της σε πιθανό ιατρικό λάθος. Από την πλευρά της η Διοίκηση του Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» έχει ήδη απαντήσει επισήμως ότι ουδέποτε χορηγήθηκε κεταμίνη στην 9χρονη Τζωρτζίνα κατά το διάστημα της νοσηλείας της.

Μετά την απολογία της στην ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου μεταφέρθηκε στο γραφείο του Εισαγγελέα για να την εξετάσει. Εν τέλει η Ρούλα Πισπιρίγκου κρίθηκε προφυλακιστέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ