Mε πρόταση του προς το δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας πρωτοδικών Γιώργος Νούλης, ζητά την παραπομπή σε δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας, αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του παιδιού της.

Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας, τις καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να παραπεμφθεί και να δικαστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, και παράλληλα προτείνει και την εξακολούθηση της προσωρινής κράτησης της κατηγορουμένης στις φυλακές Κορυδαλλού.

Πλέον και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η έκδοση του βουλεύματος από το Δικαστικό Συμβούλιο, τα μέλη του οποίου θα αποφασίσουν οριστικά για την παραπομπή ή μη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο εδώλιο.

H Ρούλα Πισπιρίγκου «χορήγησε στην 9χρονη Τζωρτζίνα, σκεύασμα που περιείχε τη δραστική ουσία κεταμίνη, η οποία συγκαταλέγεται στις ναρκωτικές ουσίες και «επιφέρει αναπνευστική και καρδιακή ανακοπή. Η χορήγηση της ουσίας είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας έπειτα από λίγη ώρα, καθώς η κεταμίνη προκάλεσε δηλητηρίαση στη μικρή». Αυτό είναι ένα από τα «κατηγορώ» που αποδίδει στη μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου η εισαγγελική πρόταση του Γιώργου Νούλη προς το Δικαστικό Συμβούλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ