Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε το δικό το μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα έπειτα από την τραγωδία στα Τέμπη.

Το μήνυμά του είχε ως παραλήπτες την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακκελαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν με μήνυμά του δήλωσε ότι είναι βαθύτατα θλιμένος από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα.

Παράλληλα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες όσων έχασαν την ζωή τους ενώ ευχήθηκε στους τραυματίες ταχεία ανάρρωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί της Τετάρτης 1 Μαρτίου το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωσε στην οποία ανέφερε: «Με θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τραυματίστηκαν χθες το βράδυ ως αποτέλεσμα ενός σιδηροδρομικού δυστυχήματος στη γειτονική μας Ελλάδα. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς εκείνων που έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το τραγικό δυστύχημα, καθώς και στον λαό και την κυβέρνηση της Ελλάδας και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

Ανάμεσα σε αυτούς που έστειλαν μηνύματα στήριξης ήταν και ο Εμανουέλ Μακρόν: «Η σκέψη μου είναι στους οικείους των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος που συνέβη χθες τη νύχτα κοντά στη Λάρισα. Η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ