Ανησυχία υπήρξε τις τελευταίες ώρες με την κατάσταση υγείας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το θρίλερ ξεκίνησε μετά την κατάρρευση του Τούρκου προέδρου την ώρα που έδινε live συνέντευξη. Ακολούθησε η ακύρωση όλων των δημοσίων εμφανίσεών του, κάτι που ενέτεινε τις φήμες για την κατάσταση της υγείας του.

Ωστόσο τα εγκαίνια του πρώτου πυρηνικού σταθμού της Τουρκίας στο Ακούγιου έδωσαν τέλος στις φήμες καθώς ο πρόεδρος της Τουρκίας επέλεξε να εμφανιστεί στην τηλερόαση.

Συγκεκριμένα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για τον πυρηνικό σταθμό Ακκούγιου, μέσω ζωντανής σύνδεσης από το προεδρικό συγκρότημα και είπε: «Αν και με 60 χρόνια καθυστέρηση, η χώρα μας ανέβηκε στο πεδίο των χωρών πυρηνικής ενέργειας.

Υπό το φως της εμπειρίας μας με αυτό το έργο, θα ενεργήσουμε το συντομότερο δυνατό για τον 2ο και τον 3ο πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής που σκοπεύουμε να κατασκευάσουμε σε διαφορετικές περιοχές».

«Οι ισχυρισμοί για τον Ερντογάν δεν αληθεύουν»

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος του Τύπου στην Τουρκία αναφέρθηκε σε έμφραγμα του μυοκαρδίου. Ωστόσο από τη Διεύθυνση Επικοινωνιών της Προεδρίας υπήρξε διάψευση αναφέροντας ότι οι ισχυρισμοί αυτοί δεν αληθεύουν και ότι «θα παραστεί στην τελετή πρώτης φόρτωση καυσίμου στον πυρηνικό σταθμό Ακουγιού, η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά αύριο Πέμπτη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ