Ο πατέρας της Ελπίδας Χούπα μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για την κόρη του που έφυγε από τη ζωή έπειτα από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«4 τη νύχτα μου τηλεφωνεί ο μικρός και μου λέει “μπαμπά η Ελπίδα δεν απαντάει στο τηλέφωνο”. Εγώ είχα κοιμηθεί νωρίς και δεν είχα πάρει χαμπάρι τι γινόταν. Μου λέει “ήταν μέσα στο τρένο και έγινε αυτό”. Μου τηλεφωνεί ο πατέρας της άλλης κοπέλας και μου λέει “κύριε Χρήστο συμβαίνει αυτό και τα παιδιά μας δεν είναι μέσα στους ζωντανούς που έφτασαν στον σταθμό με τα λεωφορεία”.

Με έπιασε τρέμουλο και ξεκίνησα κι εγώ εκείνη τη στιγμή από το χωριό μου προς το Καρπενήσι. Ξημερώνω στη Λάρισα. Τι να δω; Κόσμο; Χαμός. Είπα ότι το παιδί μου αξιοπρεπώς ανέβηκε στο μαζικό μέσο μεταφοράς που θεωρούσαμε ότι ήταν το πιο ασφαλές και πήρα χθες το βράδυ το παιδί μου στο κουτί. Το παιδί μου είχε ηθικές αξίες, πρόοδο. Ήταν δεύτερο το πτυχίο της Αρχιτεκτονικής στην οποία φοιτούσε. Τα Ιταλικά του, τα Αγγλικά του, τα προγράμματά του. Να τα όνειρα.

Διάβαζε νύχτα και όταν είχε εξετάσεις, άνοιγαν την πόρτα της έδιναν φαγητό και εξαφανίζονταν. Μου έλεγαν τα αδέρφια της “μπαμπά φοβόμαστε μην πάθει τίποτα”. Μην την φοβάστε τους έλεγα έχει πολλές αντοχές αυτή. Ο καθηγητής της στην Πάτρα την παίδεψε. Από τα αγόρια έπαιρνε χρήματα και από τα κορίτσια ήθελε κοκό. Τούτη εδώ δεν του κάθισε. Ο καραγκιόζης την απείλησε κιόλας ότι θα πάρει πτυχίο όταν θέλει αυτός», εξομολογήθηκε ο πατέρας της Ελπίδας Χούπα.

«Νιώθουμε το απόλυτο μηδέν. Τώρα τίποτα. Ένα μηδέν. Πάνε οι κόποι μιας ζωής χαμένοι. Δεν κλαίω τους κόπους μου και δεν είναι οικονομικό το θέμα. Κλαίω αυτό το κοριτσάκι που δεν θα ξαναδεί τον ήλιο. Αυτό κλαίω. Αλλά ξέρετε τι σημαίνει να γεννιέται δύο κιλά και επτακόσια γραμμάρια και να τη φτάνεις 8 χρονών. Τα δόντια της μόνο μου κόστισαν τρία χιλιάρικα. 28 χρονών κορίτσι το έφτιαξα και θα το ξανά πω. Να το πάρω στο κουτί; Στο κασόνι;

Πέταγε τη βαλίτσα στον καναπέ και ερχόταν να την αγκαλιάσουμε. Αυτό έχω να θυμάμαι. Πολλά έχω να θυμάμαι. Έχει αφήσει πολλά στίγματα πίσω της. Θα ήθελα το αίμα από την κορούλα μου την αγαπημένη να πιάσει τόπο. Με άπειρα συγγνώμη δεν πρόκειται να γυρίσει πίσω η Ελπίδα αλλά κι αυτό το ένα συγγνώμη βοηθάει. Η ελπίδα μου τώρα είναι τα παιδιά και η γυναίκα μου. Με πληγώνει όμως που αντί η Ελπίδα μου να χαθεί τελευταία, χάθηκε πρώτη. Το λέω και κυριολεκτικά και μεταφορικά», δήλωσε ο πατέρας της Ελπίδας Χούπα ξεσπώντας σε κλάματα.

Δείτε το βίντεο:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ