Σοκάρει η είδηση ότι η 4χρονη ανιψιά του αδικοχαμένου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ πυροβολήθηκε την Πρωτοχρονιά στο σπίτι της στο Χιούστον. Η μικρή Αριάνα την ώρα του πυροβολισμού, γύρω στις 3 τα ξημερώματα, κοιμόταν στο κρεβάτι της.

Η 4χρονη, όπως επισημαίνεται σε επίσημη ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών του Χιούστον, είναι σε σταθερή κατάσταση, έπειτα από επείγουσα χειρουργική επέμβαση. Οι σφαίρες, όπως μετέδωσε το ABC 13 Houston, τρύπησαν τον πνεύμονα και το συκώτι της, ενώ έσπασαν και τρία πλευρά της.

Οι αστυνομικές αρχές του Χιούστον, στην επίσημη ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι δεν είναι ακόμη σε θέση να γνωρίζουν αν η επίθεση έγινε από έναν δράστη ή περισσότερους, αλλά ούτε και τα κίνητρα πίσω από το περιστατικό. Στο σπίτι μαζί με την ανιψιά του Τζορτζ Φλόιντ ήταν άλλα τρία άτομα.

Η δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ

Ήταν 25 Μαΐου 2020, 8 το απόγευμα. Ο 46χρονος Αφροαμερικανός Τζορτ Φλόιντ, μπήκε σε ένα παντοπωλείο στην Μινεάπολη της Μινεσότα για να αγοράσει τσιγάρα και κατά την έξοδό του, ο ταμίας του ζητά να επιστρέψει το πακέτο, θεωρώντας πως το χαρτονόμισμα με το οποίο πλήρωσε ήταν πλαστό. Εκείνος αρνήθηκε και βγήκε από το κατάστημα για να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του. Στις 9:25 ανακηρύχθηκε νεκρός από τους γιατρούς του κοντινού ιατρικού κέντρου.

Τι μεσολάβησε; Ένα περιπολικό με αστυνομικούς έσπευσε στο σημείο. Ο 46χρονος αρνήθηκε να μπει στο περιπολικό, επικαλούμενος κλειστοφοβία και δυσκολία στην αναπνοή, και λίγα δευτερόλπετα μετά βρέθηκε στο έδαφος με τον έναν από τους αστυνομικούς να τον πιέζει στον λαιμό με το γόνατό του. «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» ψέλλισε ο Τζόρτζ Φλόιντ κάνοντας αυτή τη φράση το σύνθημα μιας παγκόσμιας κινητοποίησης που ακολούθησε μετά τον θάνατό του.