Η είδηση της πτώσης του καναντέρ την ώρα που επιχειρούσε στην πυρκαγιά στην Κάρυστο πάγωσε το μεσημέρι της Τρίτης όλη την Ελλάδα. Νεκροί ανασύρθηκαν ο 34χρονος σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο 27χρονος ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης.

Την Τρίτη λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι, ενώ πραγματοποιούσαν ρίψη πάνω από μια εστία φωτιάς σε δασική έκταση το αεροσκάφος χτύπησε με το δεξί φτερό σε ένα δέντρο. Μοιραία έχασε ύψος και έπεσε σε ρέμα. Το καναντέρ συνετρίβη και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα τυλίχθηκε στις φλόγες.

EVIA, GREECE – JULY 25: A view of wreckage after a firefighting plane crashes on island of Evia, Greece on July 25, 2023. Two pilots died when a plane deployed to help put out wildfires on the Greek island of Evia crashed Tuesday in the coastal town of Karystos, according to media reports. Nikos Christofakis / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Ο τελευταίος άνθρωπος που μίλησε μαζί τους

Η πρωινή εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδος» αποκάλυψε την τελευταία επικοινωνία που είχε πυροσβέστης με τους δύο χειριστές της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος με πυροσβεστικό αεροσκάφος CL-215.. Η Ελευθερία Σπυράκη μίλησε με τον πυροσβέστη ο οποίος είχε επικοινωνία με τους Χρήστο Μουλά και Περικλή Στεφανίδη λίγη ώρα πριν χάσουν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο πυροσβέστης είπε είχαμε επικοινωνία μαζί τους και δεν μας ανέφεραν κανένα πρόβλημα στο αεροσκάφος. Μας είπαν: Είμαστε έτοιμοι να επιχειρήσουμε. Πάμε για τελευταίο ανεφοδιασμό και φεύγουμε. Λίγα λεπτά αφού μιλήσαμε μάθαμε από τον ασύρματο πως έπεσε το αεροσκάφος».

Και η δημοσιογράφο συμπλήρωσε: «Ο πυροσβέστης είναι ο τελευταίος άνθρωπος που μίλησε με τους χειριστές. ΕίνΑι σοκαρισμένος. Τόνισε πως “δεν μπορώ να πιστέψω πως μιλούσα μαζί τους και μετά από 10 λεπτά έμαθα πως συνετρίβη το καναντέρ”».

Διαβάστε επίσης:

Πτώση καναντέρ στην Κάρυστο: Συγκινεί το αντίο φίλης του Περικλή Στεφανίδη – «Ήσουν το καλύτερο παιδί. Τώρα έγινες αθάνατος»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ