Νέες καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την Κιβωτό του κόσμου. Σύμφωνα με τη μαρτυρία μιας πρώην παιδαγωγού στη δομή τα παιδιά δεν έτρωγαν αν δεν φιλούσαν το χέρι του κεντρικού προσώπου της Κιβωτού. Παράλληλα τα μπάνια στη θάλασσα με συγκεκριμένα παιδιά διαρκούσαν πολλές ώρες.

Νέες μαρτυρίες για την Κιβωτό του κόσμου

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Πρωινό και μεσημεριανό έπρεπε να φάμε μόνο εάν εμφανιστεί ο …. Εμφανίζονταν σε ανάταση με τα δυο χέρια. Μου θύμιζε κάτι εικόνες, τον Χριστό που περπατάει στη θάλασσα. Έπρεπε όλοι να περάσουν να φιλήσουν το χέρι του για να φάνε. Μπορεί να είχε σερβιριστεί το μεσημέρι καλοκαίρι κάτω από τα δέντρα και εμείς να περιμένουμε και να μην πρέπει να φάμε. Υπήρχε περίπτωση που περιμέναμε μέχρι και 45 λεπτά με τις μύγες μέσα στο φαγητό. Εγώ δεν είδα κανένα ευτυχισμένο παιδί. Ήταν παρατημένα.

Έλειπε για μπάνιο με μεγαλύτερα παιδιά που ίσως να ήταν μεταξύ 17 και 20 χρονών. Όλα είχαν τα ίδια χαρακτηριστικά. Πολύ αρρενωπά, πολύ γυμνασμένα και έγχρωμα. Πηγαίνανε σε παραλίες όλη την ημέρα. Εμφανίζονταν το βραδάκι».

Όσο για τις απειλές η πρώην παιδαγωγός τόνισε: «Συνέχεια. Τιμωρία. Δεν θα φας το μεσημέρι, δεν θα δεις τη μητέρα σου».

Αντίστοιχα μια πρώην εθελόντρια στη Κιβωτό του κόσμου στην Καλαμάτα εξομολογήθηκε στην εκπομπή «Super Κατερίνα»: «Είχα πάει σαν νοσηλεύτρια γιατρός. Η κατάσταση ήταν πολύ χάλια. Τα παιδιά ήταν σε χάλια κατάσταση. Εγώ διέκρινα μια φοβία στα μάτια τους. Μίλησα με την υπεύθυνη εκεί η οποία είχε μια απαράδεκτη συμπεριφορά. Μου είπε ότι δεν ξέρει τίποτα.

Τα παιδιά ήταν πολύ φοβισμένα. Δεν μπορούσαν καν να μιλήσουν. Δεν θέλανε βασικά. Υπήρχαν κάποια πολύ μεγαλύτερα τα οποία ρώτησα αν δουλεύουν στην Κιβωτό και κατάλαβα ότι κάνουν πολύ σκληρές εργασίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ