Η απουσία της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Κάρολου από το πλευρό του Γουίλιαμ και του Χάρι στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της Νταϊάνα στην κήπο του Κένσιγκτον σχολιάστηκε από τον Τύπο ωστόσο υπήρχε σοβαρός λόγος που έγινε αυτό.

Σύμφωνα με πηγή του περιοδικού US Weekly, «οι βασιλείς ήθελαν να κρατήσουν το γεγονός αυτό πολύ προσωπικό και να μην είναι παρόντα πολλά μέλη της οικογένειας, δεδομένου ότι αυτό θα αποπροσανατόλιζε το κοινό. Δεν ήταν απόφαση της τελευταίας στιγμής αλλά προγραμματισμένο. Η Μέγκαν Μαρκλ έχει νεογέννητο μωρό, η Κέιτ Μίντλετον παρακολούθησε από μακριά με τα τρία της παιδιά και η βασίλισσα Ελισάβετ το ίδιο. Ο Κάρολος είχε πει ότι δεν ήθελε να τραβήξει την προσοχή του κόσμου πάνω του».

Ο πρίγκιπας Κάρολος με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς στην επίσκεψή τους στην Ελλάδα τον Μάιο του 2018. (NDP)

«Η βασιλική οικογένεια θα επισκεφθεί αργότερα την τοποθεσία», εξηγεί ο άνθρωπος από το περιβάλλον του. «Από σεβασμό για τον Χάρι και τον Γουίλιαμ, όλοι ήθελαν αυτή η στιγμή να είναι αφιερωμένη στους γιους της Νταϊάνα. Η Κέιτ υποστήριξε ψυχολογικά τον Γουίλιαμ (αν και θα ήθελε πολύ να παρευρεθεί), αλλά η οικογένεια στο σύνολό της αποφάσισε ότι θα ήταν καλύτερο για εκείνη και για τα παιδιά να μείνουν στο σπίτι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ