Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές από τα πύρινα μέτωπα που συνεχίζουν να μαίνονται σε ολόκληρη τη χώρα. Η σκέψη όλων είναι με τους ανθρώπους που πλήττονται σε Αττική, Εύβοια, Ηλεία, Μεσσηνία, Φωκίδα.

Στην υπεράνθρωπη προσπάθεια για την κατάσβεση και τον έλεγχο των πυρκαγιών αλλά και στην βοήθεια των ανθρώπων στις πληγείσες περιοχές συμβάλουν οργανώσεις και πρωτοβουλίες πολιτών. Το έργο των εθελοντών ενισχύει και ο λογαριασμός της Greenpeace Greece που τίθεται στη διάθεση της ενημέρωσης του κοινού.

«Αφιερώνουμε το προφίλ μας στη δημοσίευση πληροφοριών και καλεσμάτων για βοήθεια προς τις και όπου αλλού καθίσταται αναγκαίο» σημειώνουν.

Greenpeace Greece

Με τον ίδιο τρόπο αξιοποιούν τα social media τους και άλλοι επίσημοι οργανισμοί από όπου μπορείτε κι εσείς να βρείτε τρόπους να βοηθήσετε.

Dog’s Voice

WWF Greece

O Allos Anthropos

Peloponnese Emergency Account

Evoia Emergency Account

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Αν βρίσκεστε σε ένα από τα σημεία που μαίνονται πυρκαγιές και έχετε ανάγκη από βοήθεια ή γνωρίζετε κάποιον που χρειάζεται βοήθεια, στείλτε μας dm στο Instagram @okmagazinegr ή μήνυμα στην facebook σελίδα OkMagazineGreece. Όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να βοηθήσουμε να τεθεί πιο γρήγορα υπό έλεγχο η πύρινη λαίλαπα που απειλεί χιλιάδες συνανθρώπους μας και με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ