Μια ευχάριστη είδηση έγινε γνωστή μέσα στη δίνη του πολέμου στην Ουκρανία. Η αιμόφυρτη έγκυος από το μαιευτήριο στη Μαριούπολη που βομβαρδίστηκε από τους Ρώσους φαίνεται πως γέννησε ένα υγιές κοριτσάκι. Ο λόγος για την έγκυο που εμφανίστηκε με αίματα μετά την επίθεση στο μαιευτήριο της Μαριούπολης και η εικόνα της έκανε τον γύρο του κόσμου.

Αξίζει να αναφερθεί μάλιστα ότι προκλήθηκε σάλος και δημόσια κατακραυγή, καθώς η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο έκανε μια προκλητική δήλωση για την κοπέλα αναφέροντας πως είναι ηθοποιός και αμφισβητώντας και το ότι ήταν έγκυος, αλλά και το ότι είχε τραυματιστεί στο μαιευτήριο στη Μαριούπολη.

Η νεαρή Marianna Podgurskaya φαίνεται πως γέννησε ένα υγιές κοριτσάκι, όπως μετέδωσε η Ουκρανή δημοσιογράφος Olga Tokariuk. Η ίδια επικοινώνησε με συγγενή της κοπέλας που έγινε γνωστή σε όλον τον κόσμο μέσα από τις φωτογραφίες της που την έδειχναν αιμόφυρτη να προσπαθεί να εγκαταλείψει το βομβαρδισμένο νοσοκομείο. Παράλληλα σημειώνει πως είναι καλά στην υγεία τους τόσο η μάνα όσο και το μωρό, ενώ οι βομβαρδισμοί στη Μαριούπολη συνεχίζονται.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τις τελευταίες ώρες δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση μετά τον βομβαρδισμό της Ρωσίας από αέρα στο μαιευτήριο της Μαριούπολης και τις εικόνες με τις αιμόφυρτες έγκυες να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Ωστόσο, η ρωσική πρεσβεία στη Μεγάλη Βρετανία θέλησε να αμφισβητήσει τον τραυματισμό των αμάχων. Οι συγκεκριμένες εικόνες εν έτη 2022 προκάλεσαν την παγκόσμια αντίδραση και το tweet της ρωσικής πρεσβείας την απόλυτη κατακραυγή.

Η ρωσική πρεσβεία προσπάθησε μέσα από τα social media να περάσει το μήνυμα ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί από τον βομβαρδισμό και πως σε ορισμένες από τις αναρτήσεις λέει ότι χρησιμοποιήθηκαν… ηθοποιοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Twitter αφαίρεσε το εν λόγω περιεχόμενο από τη ρωσική πρεσβεία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Υπεύθυνος του Twitter ανέφερε στο Forbes: «Λάβαμε μέτρα επιβολής κατά των tweets που αναφέρατε, καθώς παραβίαζαν τους κανόνες του Twitter, και συγκεκριμένα τις πολιτικές μας περί μίσους και καταχρηστικής συμπεριφοράς που σχετίζονται με την άρνηση βίαιων γεγονότων».

Η ρωσική πρεσβεία υποστήριξε ότι ο βομβαρδισμός στο μαιευτήριο έγινε αφού είχε εκκενωθεί και δεν τραυματίστηκε άμαχος πληθυσμός. Ωστόσο, οι Ουκρανικές Αρχές αναφέρουν ότι μετά την επίθεση υπήρξαν 3 νεκροί και 17 τραυματίες, με γιατρούς, έγκυες και παιδιά ανάμεσα σε αυτούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ