Σε εξέλιξη βρίσκεται η απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. «Έχω κατηγορηθεί για πράγματα που πάντα σιχαινόμουν» υποστήριξε μεταξύ άλλων.

Ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για «μεθοδευμένο σχέδιο» προκειμένου να ανατραπούν οι ισχύουσες θέσεις στο θέατρο, τονίζοντας: «Είμαι άπιστος ναι. Βιαστής δεν είμαι».

Σε άλλο σημείο της απολογίας του, ο Πέτρος Φιλιππίδης ξέσπασε σε λυγμούς, αναφερόμενος στις συνθήκες που βίωσε μέσα στις φυλακές. Όπως είπε, «η φυλακή δεν είναι αυτό που βλέπουμε στις τηλεοράσεις, αλλά κάτι πολύ σκληρό. Στη φυλακή σου σταματάει το μυαλό σου, η καρδιά σου, η ζωή σου». Ακόμα, αναφέρθηκε στην Εβελίνα Παπούλια με την οποία διατηρούσαν άψογη σχέση το 2020.

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση της οικογένειας του. «Μας τελείωσαν κυρία πρόεδρε, δεν έχουμε να φάμε, μας κατέστρεψαν…» είπε χαρακτηριστικά, ενώ δήλωσε ενοχλημένος από τις καταθέσεις συναδέλφων του για τη συμπεριφορά του απέναντί τους: «Αυτό που έρχονται όλοι και σε όλους έχω δείξει τα γεννητικά μου όργανα; Θα μου πεις εδώ σε λένε βιαστή αυτό σε ενοχλεί; Όλα με ενοχλούν».

Αναλυτικότερα, ο Πέτρος Φιλιππίδης είπε ενώπιον του δικαστηρίου: «Έχω συνεργαστεί με τόσο κόσμο. Δεν ακούστηκε ποτέ κάτι τέτοιο. Τι να ακουστεί; Ότι είμαι οξύθυμος, απαιτητικός, τελειομανής; Αυτό που είδα σε αυτή την αίθουσα ανάμεσα στους δικηγόρους δε γίνονται στο θέατρο. Αν έχω εκνευριστεί; Βεβαίως. Αν έχω τσακωθεί; Βεβαίως. Αν έχω παίξει ξύλο; Δεν έχω σας πληροφορώ. Πάντα ήθελα το καλύτερο για όλους. Γιατί γίνεται αυτό; Γιατί πρέπει να φύγουμε εμείς. Εκνευρίζονται όταν λέμε ότι είναι μεθοδευμένο και οργανωμένο. Αφού είναι. Αυτό που βλέπω εδώ είναι, ότι ούτε εδώ τους βγαίνει επί δέκα μήνες τώρα. Πως να τους βγει; Ήρθε η πρώτη καταγγέλλουσα και έχει πει 15 διαφορετικές εκδοχές του βιασμού, τον πρώτο τον ξέχασε, πως γίνεται αυτό να τον ξεχάσει;».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ